Star Trek XII

A légkörben égnek el a Star Trek sztár hamvai

Sugározz fel, Scotty - így hangzik a modern popkultúra egyik leghíresebb szólása.

2012.05.28 12:58UIP

Az eredeti Star Trek-sorozatban harsant fel számtalanszor: a felszólítás a USS Enterprise űrhajó főmérnökének, Scottynak szólt, aki a teleportáló berendezést kezelte. Megvalósult a Scottyt játszó kanadai színész, James Doohan utolsó kívánsága: az űrbe lőtték hamvait, több mint 300 másik kozmoszrajongó maradványaival együtt.

Felszállt ugyanis a floridai Cape Canaveralről a Falcon-9 rakéta, amely utánpótlást visz a Nemzetközi Űrállomásra. A rakétán "utaznak" az elhunytak hamvait tartalmazó kapszulák is, és amikor a második gyorsító rakéta leválik, a kapszulákat tartalmazó konténer Föld körüli pályára áll. A hamvak nagyjából egy évig keringenek majd bolygónk körül, aztán a tartály veszít magasságából, és elég a légkörben.

A Star Trek új generációnak kalandjai hamarosan megérkeznek a mozikba, és újra elhangozhat a Scottyn ak szóló híres felszólítás. (Star Trek XII - hazai bemutató: 2013. május)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.