Csirkeragu olasz módra

Ezért a raguért sem kell Rómába menni...

Ez a csirkeragu egyike azon egészséges ételeknek, ami olyan finom, hogy az a veszély fenyeget minket, hogy többet eszünk belőle a kelleténél!

2012.04.28 07:29laptopkonyha

Nem nehéz sokat enni ebből a mennyei ízű raguból - De sebaj, lakjanak jól a Római csirkeraguból, utána pedig tegyenek egy nagy sétát! Mert gondoljanak bele: zöldségek, hús, tészta: mi kellhet még a boldogsághoz? Egy jó recept? Íme!

Elkészítés

A csirkecombokat kicsontozzuk, bőrüktől megszabadítjuk, és a húst kockákra vágjuk. A csontokat a bőrrel együtt feltesszük főni 3 dl vízben. A húst, összekeverjük a fokhagymával, fehérborssal, majd állni hagyjuk, amíg a többi hozzávalót előkészítjük.

Apróra vágjuk a hagymát, megpirítjuk az olívaolajon a cukorral együtt. A pácolt húst rátesszük, és fehéredésig sütjük. Sózzuk, beletesszük a sáfrányt. Öntünk rá a csirke főzőlevéből annyit, hogy éppen ellepje.

Puhára pároljuk, körülbelül 30 perc alatt, majd belekeverjük a zöldborsót. Ha szükséges, az alapléből pótoljuk a párolgó levet. Amikor a borsó kész, akkor összeforraljuk a tejszínnel, és beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Utánaízesítjük ecettel. Savanykás-édeskés, selymes mártást kell kapnunk.

Ha jónak látjuk (érezzük), tehetünk bele egy kevés cukrot. A körethez a spagettit megfőzzük az elkészítési útmutató szerint, egy wokban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a tésztát, és kicsit összemelegítjük vele, majd rátépkedjük a bazsalikomot.

Egy paradicsomot meghámozunk, felkockázzuk, megsózzuk, öntünk rá egy kevés ecetet és olívaolajat.

Tálalás


A ragut tálra szedjük, majd egy húsvilla segítségével "fészkeket" tekerünk a spagettiből, és a ragura ültetjük. A paradicsomot mellé tálaljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.