Elárverezi kivételes óragyűjteményét a színész

Időtlen lesz Alain Delon

Kortárs művészeti gyűjteménye és borai után a legnevesebb modelleket is magában foglaló órakollekcióját is elárverezi Alain Delon.

2012.03.06 18:29MTI

A francia filmcsillag Rolex, Cartier, Blancpain, Audemars-Piguet, Vacheron Constantin vagy épp Breitling márkájú órái április 5-én kerülnek kalapács alá Párizsban. Alain Delon ötven év alatt gyűjtötte össze a százdarabos kollekcióban szereplő órákat.

Az árverést megelőzően - március 22. és 24. között - az órák kiállításon mutatkoznak be Hongkongban.

A Cornette de Saint Cyr nevű aukciósház jelentős kínai érdeklődésre számít a liciten, mert a színész mind a mai napig végtelen népszerűségnek örvend a távol-keleti országban. "Delon fogalommá vált Kínában, a férfiideál szinonimája a fiatal kínaiak szemében. A katalógus francia és kínai nyelvű lesz" - húzta alá a Cornette de Saint Cyr, amely szerint mint Delon minden gyűjteménye, az órakollekció is a színész egyedi, az aktuális divattól független ízlését tükrözi.

A legszebb klasszikusok között öt Breitling és három Rolex - közte egy Daytona - is van. Utóbbi árát öt-hétezer euróra (1,5-2 millió forintra) taksálják. Az árverés egyik fénypontja lesz várhatóan az Audemars-Piguet műhelyében készült Royal Oak. A színész három filmjében is viselte ezt az órát.

Delon borgyűjteménye novemberben a vártnál két és félszer magasabb áron, több mint 250 ezer euróért (75 millió forintért) kelt el, rangos kortárs művészeti gyűjteménye pedig csaknem kilencmillió euróért (mintegy 2,7 milliárd forintért) talált gazdára 2007-ben. A 76 éves művész úgy fogalmazott, "inkább most akarja elrendezni" gyűjteményeinek sorsát, mert ódzkodik a posztumusz árverésektől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.