Divat és erotika

Christian Louboutin egy párizsi mulató rendezője lett

Három hónapra társultak egymással a francia elegancia és a francia típusú erotika jelképei.

2012.03.03 19:31MTI

Christian Louboutin világhírű cipőtervező, a világszerte nagysikerű piros talpú körömcipő megalkotója a neves Crazy Horse mulató rendezője lesz március 5. és május 31. között.

A revüszínészként fellépő Dita von Teese és Clotilde Coureau hercegnő után Loutoutin az első divatdiktátor, aki új revüvel, a Tűz című előadással szerepel a mulatóban.

Patricia Folly koreográfussal együtt négy új képet rendezett, amelyekben táncosnők 12 centiméteres tűsarkakon különböző eredeti zenére - a hip-hoptól a barokkon át a reneszánszig - táncolnak, közöttük David Lynch egyik kompozíciójára.

A Bűnbánó című ezoterikus show-val Louboutin az Crazy Horse alapítójának, az 1994-ben elhunyt Alain Bernardinnek a szellemében a provokáció kártyáját játssza ki. A daróccsuhában, koponyával megjelenő, tűsarkú csizmás táncosnő tüntetően levetkőzik, mielőtt átlépne egy imazsámolyon, miközben mezítelen testére kereszteket vetítenek.

"Ez a kép a kettősségről és a szexualitás elfogadásáról szól. A Crazy Horse már korábban is felforgató volt, nem rám vártak ehhez" - vélte a cipőtervező, aki Francisco de Zurbaran (1598-1664) spanyol festő egyik mély miszticizmustól áthatott művéből merített ihletet.

Christian Lauboutin cáfolja, hogy a Crazy Horse-sal való röpke társulásával marketing céljai lennének: "ez nem más, mint visszatérés a gyökerekhez".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.