Két teltházas koncertet adott már a sztár

Újra Budapesten a Jazz Hercegnője: Diana Krall harmadszor lép fel

Két teltházas koncert után minden esély megvan arra, hogy harmadszorra is megtöltse a Papp László Budapest Sportarénát a jazz hercegnőjének is nevezett Diana Krall.

2012.02.13 18:29ma.hu / Livenation

2009 novemberében már találkozhatott a hazai közönség Diana Krall jazzénekesnővel személyesen is, most harmadszorra is hazánkba látogat a híresség. Az előző két alkalommal fergeteges sikerű, teltházas koncertet adott, így várhatóan a november 13-án, kedden este sorra kerülő harmadik koncerten is hasonló színvonalú koncertre lehet számítani tőle a Budapest Sportarénában.

Mivel az énekesnő jobban szeret kisebb helyeken fellépni, ezúttal is a színházi kialakítású Aréna teremben tartja a koncertjét. A jegyekhez legkorábban február 14-16. között lehet hozzájutni, de ekkor még csak a Diana Krall Fan Club tagjai számára, majd 17-től nyílik meg a lehetőség a "külsős" rajongók előtt is a Livenation oldalán keresztül, illetve a TicketPro országos hálózatában.

Fotó: Livenation

Diana Krall 1964-ben született Kanadában, Nanaimo városában. Édesapja, James Krall szintén jazz-zongorista volt, és óriási lemezgyűjtő.

Diana 4 évesen zongorázni tanult, 15 évesen pedig szülővárosának lakosait kápráztatta már el játékával. Zenei képzettségét az Egyesült Államok neves konzervatóriumaiban tökéletesítette: Boston, Los Angeles, New York legjobb oktatóinál és jazz előadóinál tanult.

Első albuma 1993-ban jelent meg egy független kanadai kiadónál Stepping Out címmel, ezután évente-kétévente adott ki lemezeket, azonban a világ jazzrajongói leginkább az 1999- ben megjelent The Look Of Love albuma kapcsán ismerték meg. Ezért a lemezért Grammy-díjat nyert jazz kategóriában, és az első jazz album volt a világon, amit az Év Albuma díjra is jelöltek.

Diana Krall egyike a világ legkeresettebb női jazz előadóinak, albumai milliós nagyságrendben fogynak, díjak tucatjait nyerte meg, a közönség imádja. Elsőrendű zongorajátéka, mély hangja és jellegzetes énekstílusa teljesen egyedi előadásmóddal párosul. 2003-ban férjhez ment Elvis Costellóhoz, 3 évvel később ikreknek (Dexter Henry Lorcan és Frank Harlan James) adott életet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.