Túl jól sikerült a leárazás

Tömegverekedés tört ki a pulóverekért

Minden várakozást felülmúló, szinte őrjöngésbe - sőt időnként verekedésekbe - fulladó költekezésbe kezdtek a britek a karácsony utáni árleszállítási hullámban.

2007.12.29 09:09MTI

Karácsony múltával a brit boltok hagyományosan akár 70 százalékot is engednek áraikból, hogy megszabaduljanak a nyakukon maradt készletektől.

Ebben a vásárlók az idén különösen készséges partnernek bizonyultak: a Brit Kiskereskedelmi Szövetség első adatai szerint a boltok minden idők legforgalmasabb karácsonyutóját könyvelhetik el.

A legnagyobb londoni bevásárlóközpont, a város északi részén terpeszkedő Brent Cross az ünnep másnapján több mint 150 ezer vásárlót fogadott, a legnagyobb brit plázát, a Kent grófságbeli Bluewatert pedig 200 ezren keresték fel.

A Brent Cross központban - amelynek kapuin csak a nyitás utáni első órában 12 ezren zúdultak be - a vásárlási őrület csúcspontján a vevők percenként 50 ezer fontot (18 millió forintot) költöttek.

Volt olyan divatáruház-lánc, amelynek birminghami központi üzlete előtt a hajnali 5 órai nyitás előtt már 3500-an álltak sorba. Innen kihűlés miatt több várakozót kórházba kellett vinni, de a mentőknek napközben is sok dolguk akadt, mivel számos vásároló rosszul lett a tülekedésben, és többen megsérültek az olcsó pólókért, pulóverekért, nadrágokért kitört szórványos verekedésekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.