Elismerték, mert legyőzte Michael Jacksont is

Katy Perry meglepődött, Taylor Swift három díjat kapott

24 éven keresztül Michael Jackson volt az egyedüli, akinek egyetlen nagylemezéről egymás után öt dal is felkerült a Billboard csúcsára, ezt nemrégiben Katy Perry megdöntötte - de az őt is meglepte, hogy ezért még díjat is kap.

2011.11.21 15:19MTI

Katy Perryt külön elismeréssel lepték meg az Amerikai Zenei Díjak (AMA) vasárnap esti gáláján, amelyen Taylor Swiftet ismét az év előadójává koronázták a Los Angeles-i Nokia Színházban. A 27 esztendős Perry Heidi Klum szupermodelltől vehette át a díját, amelyet azzal érdemelt ki, hogy Teenage Dream című albumáról öt szám is a slágerlista első helyére jutott, ami női előadóval még nem fordult elő. Ez a bravúr korábban Michael Jackson nevéhez fűződött.

Katy Perry (Fotó: MTI)

Az est igazi királynője azonban Taylor Swift lett, aki a zenei díjátadó három trófeáját is elnyerte, köztük az év előadóművésze címet, amely a 2009-es diadal után most másodszor került hozzá a rajongók online szavazatai alapján. "Ez tiszta őrület!" - kiáltott fel a countrysztár, aki olyan vetélytársak elől vitte el a pálmát, mint Adele, Lady Gaga vagy éppenséggel Katy Perry.

Swift albuma, a Speak Now az év kedvenc lemeze lett, és ő kapta a legjobb női countryelőadói díjat is. Mint Swift megjegyezte: különösen azért tartja nagyra az elismerést, mivel maga írta a lemez dalait.

Adele, a ceremóniáról torokműtétje miatt hiányzó sztár négy díjra is esélyes volt az estén, ezekből hármat váltott díjra a 39. alkalommal megrendezett gálán. Az énekesnő a női pop/rock előadói, a felnőtt kortárs előadói, valamint a 21 című lemezéért a kedvenc pop/rock album kategória díját kapta meg.

A ceremónia további díjazottjai között lépett a színpadra a Maroon 5 együttes, amely a pop/rock duók, illetve együttesek mezőnyében győzedelmeskedett, a Lady Antebellum, amely a countryduók és együttesek kategóriáját nyerte. A rap/hiphop legjobbjának díját Nicki Minaj kapta, aki Pink Friday című korongjáért a kategória díját is besöpörte.

Rihanna Loud című albumáért vehette át a kedvenc soul/R&B lemez díját. A latin zenei előadók közül pedig Jennifer Lopezt díjazták a rajongók. Az év felfedezettje a nashville-i pop/rock banda, a Hot Chelle Rae lett. Az est műsorában mások mellett Justin Bieber, Kelly Clarkson, Jennifer Lopez, Marc Anthony, a rózsaszín hajú Katy Perry és Chris Brown is fellépett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.