Egymillió dollárt keresett a színész

Brutális árat fizettek Richard Gere barátaiért

Egymillió dollárt kapott Richard Gere a barátaiért, de nem tartja meg a pénzt, hanem jótékony célokra fordítja. Szerencsére a "barátok" nem vették zokon az "árulást".

2011.10.12 17:58ma.hu

James Bond jobban tenné, ha a nők helyett ezúttal Javier Bardemre figyelne, a népszerű színész ugyanis bejelentette: mindent megtesz azért, hogy legyőzze az angol szuperügynököt. Ráadásul ahogy egy okos ellenséghez illik, nem fedte fel kártyáit, egyelőre rajta kívül csak egyvalaki, az ötletgazda tudja, pontosan milyen módszerrel próbálják meg "hatástalanítani" a 007-es ügynököt.

Tetemes áron, csaknem egymillió dollárért kelt el Richard Gere régi gitárokból álló gyűjteménye egy New York-i aukción, amely jótékony célokat szolgált.

A világhírű színész összesen 110 gitárját és erősítőjét árverezte el a Christie's, a felsorakoztatott darabok között C.F. Martin, Gibson, Fender és Gretsch márkájúak is voltak. A hangszerek egykor Albert King vagy épp Peter Tosch reggaezenész birtokában álltak.

A legmagasabb - 98 500 dolláros - árat egy 1960-as Gibson-féle Les Paul elektromos gitárért adták. Ez a típus többek közt Eric Clapton és Keith Richards egyik kedvence.

Richard Gere - aki autodidakta módon tanult trombitálni, zongorázni és gitározni - világszerte humanitárius ügyeket akar segíteni a befolyt összegből.

A színész úgy fogalmazott, soha nem tervezte, hogy gyűjteménye lesz gitárokból, mindig csak azokat vette meg, amelyek tetszettek neki és jól szóltak. "A legjobb barátaim voltak jó és rossz időkben egyaránt" - mondta, megjegyezve, hogy kissé fájdalmas megválni tőlük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.