Legyőzte a sztárt a limfóma

Elhunyt a Spartacus 39 éves sztárja - rákos volt

Hosszú küzdelem után végül elvesztette a non-Hodgkin limfómával szemben vívott háborút Andy Whitfield, aki a Spartacus című történelmi film tévés változatának főszerepét játszotta.

2011.09.12 09:29ma.hu

Rövid dicsőség jutott Andy Whitfieldnek, aki a Spartacus című történelmi dráma tévés változatával vált híressé - de a sorozatból csak a 13 részből álló első évadot tudta leforgatni, a másodikra készülve tudta meg a szörnyű hírt: non-Hodgkin limfómában, a ráknak egy változatában szenved. A másfél éve tartó megpróbáltatásoknak vasárnap lett vége, amikor a színész a felesége karjaiban végleg elment.


A Spartacus - Vér és homok című sorozat stábja a családdal együtt gyászolja a fiatal tehetséget és közleményben tudatták mélységes fájdalmukat. "Rettentő szomorúak vagyunk kedves barátunk és kollégánk, Andy Whitfield elvesztése miatt" - közölte Chris Albrecht, a sorozatot gyártó Starz cég elnök-vezérigazgatója. "Szerencsések vagyunk, hogy együtt dolgozhattunk Andyvel a Spartacusban, és megmutatta, hogy olyan ember, aki bajnokot játszott a képernyőn, de a saját életében is ugyanolyan bajnok volt!" - tette hozzá.

"Andy inspiráló volt mindannyiunk számára, ahogyan bátran, erővel és alázattal szállt harcba a saját, személyes csatájában. Gondolatban a családjával vagyunk ebben a nehéz időszakban és imádkozunk érte. Örökké élni fog a család, a barátok és a rajongók szívében" - mondta egykori munkaadója.

Steve DeKnight, a Spartacus rendezője a Twitteren tette közzé fájdalmát. "Nincs szó, ami kifejezné egy ilyen veszteség mélységét. Rettenetesen hiányozni fogsz, testvérem!" - írta.

Az ausztrál színésznél 2010 márciusában diagnosztizálták a betegséget és azonnal megkezdték a kezelését Új-Zélandon. Az őt híressé tevő sorozat második évadjának forgatására készült, amikor szembesült a hírrel.

Feleségét, Vishnit és két gyermekét hagyta itt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.