Bemutatkozik a Walking-Chair Design Studió

Képek: Sétáló székek - Budapestre érkeznek az osztrákborzolók

A Design Hét Budapest fesztivál idén az osztrák Walking-Chair Design Studiót hívta meg a rendezvénysorozat sztárvendégeként. Műveikkel évek óta borzolják az osztrák polgárok kedélyét.

Vicces és ötletes: néhány érdekes tárgy a Walking Chair kínálatából... képgaléria

2011.09.05 16:00ma.hu

Karl Emilio Pircher és Fidel Peugeot, a Walking-Chair stúdió alapítói, 2011. október 7-én 11 órakor tartanak előadást a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem auditóriumában. (Az előadás angol nyelven zajlik, a részvétel ingyenes.)

A dél-tiroli Karl Emilio Pircher terméktervező és a svájci származású Fidel Peugeot grafikus design stúdiója, a Walking-Chair 2002 óta borzolja a tisztes osztrák (és nem osztrák) polgárok kedélyét.

Ausztria kreatív iparának egyik legfigyelemreméltóbb és kétségtelenül legszórakoztatóbb szereplője, az alapítói által csak multidiszciplináris THINK TANK-ként meghatározott designvállalkozás egy igazi sétáló székről kapta a nevét, amelyet Ron Arad tanítványaként még 1999-ben tervezett Karl Emilio Pircher, s amely nemzetközi hírnevet hozott alkotójának.

Képekért KATT a fotóra!

Portfóliójukban számos további humoros, meghökkentő, provokatív és játékos tárgy található. A házikedvencként szerethető Animal Farm bútorkollekciótól kezdve a 198 PET palackból szerkesztett állólámpán (P.E.T. Light Tree) át, egészen a hegygerincet idéző Monte Bello kanapérendszerig.

Gondolkodásmódjuk alapvetően környezettudatos, gyakran élnek az újrahasznosítás eszközével: pl. Hard Working fantázianevű kanapéjuk kárpitozása használt munkásruhákból készült, üres gyógyszeres levelekből lámpákat terveztek (Sister Blister kollekció), PET palackokból egész lámpacsaládot hoztak létre.

"In the heart of Vienna we make things and songs" - így hangzik jelmondatuk, ám Bécs szívében nemcsak a stúdiójuk, de egy 2006-ban általuk alapított és vezetett galéria is található, továbbá szisztematikus brandépítésük következő állomásaként a Walking-Things névre hallgató, termékeiket forgalmazó üzleti vállalkozás is.

Számos kiállításuk volt a bécsi Iparművészeti Múzeumban (MAK), rendszeres résztvevői a legjelentősebb nemzetközi designeseményeknek és -vásároknak.

A Walking-Chair Design Studio a Design Héten nemcsak előadást tart, de kiállítással is részt vesz a fesztiválon.

A Ponton Galéria A kék...zöld. című kiállításának megnyitóján (2011. október 5., 18:00) az osztrák designduó személyesen prezentálja az erre az alkalomra készített installációját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.