Nem szólalt meg a válságban

A várandós francia first ladytől vár segítséget egy pelenkagyár

A gyereket váró francia first ladytől, Carla Bruni-Sakozytől vár segítséget egy pelenkagyár, amelynek csaknek kétszáz dolgozóját akarják elbocsátani.

2011.07.28 19:16MTI

Hogy felkeltse a 43 éves egykori modell figyelmét, a Franciaország keleti vidékén, Villefranche sur Saone városkában működő pelenkagyár 187 darab pelenkát küldött a first ladynek. Pontosan ennyi dolgozójától akar megválni az üzem - mondta egy szakszervezeti képviselő csütörtökön.

A gyárban 192 alkalmazott dolgozik. "Bűn lenne nem megakadályozni az elbocsátásokat" - írták a Carla Bruninak címzett nyílt levelükben az érintettek. Nem szabad, hogy a francia bébiknek a jövőben Németországból vagy Csehországból hozzák teherautók a pelenkát - hangoztatták.

A pelenkagyárat birtokló Ontex belga vállalat a piaci helyzettel és a túlkapacitással indokolja a leépítéseket.

A versenytársak akciós kínálatai nagy nyomást jelentenek - hangoztatta.

Az üzemben tavaly 690 millió pelenka készült, ezeket a nagy francia áruházláncok forgalmazták. Nicolas Sarkozy neje - aki első közös gyereküket várja - egyelőre nem szólalt meg a pelenkaválságban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.