Borban az igazság

Topacot pancsoltak az ausztrál tokajiból

Olaszország és Franciaország után már Ausztrália sem hoz forgalomba tokaji néven borokat. A földrésznyi ország jócskán a megadott határidő előtt teljesítette azt a kritériumot, amit az EU-val kötött kereskedelmi egyezménybe foglaltak.

2011.07.06 09:30MTI

Olaszország és Franciaország után már Ausztrália sem hoz forgalomba tokaji néven borokat. A földrésznyi ország jócskán a megadott határidő előtt teljesítette azt a kritériumot, amit az EU-val kötött kereskedelmi egyezménybe foglaltak. E szerint a végső határidő 2020 lett volna. Ausztráliában már teljesen más néven forgalmazzák a korábbi tokajit, Ukrajnával és Szlovákiával azonban még nem sikerült lezárni a névvitát.

Irány Amerika

Az amerikai piacon is szeretnének megjelenni a magyar borászok. A szakemberek szerint erre nagy esély van, mert a gazdák még soha nem gondolkodtak ennyire egységesen. A tervek szerint nem a mennyiséggel, hanem sokkal inkább a minőséggel próbálnak piacot szerezni a tengerentúlon. Magyar borbemutatókat többször is szerveztek Amerikában, ennek ellenére a magyar borokat alig ismerik az Egyesült Államokban. A kampány nyitánya februárban volt Pécsett.

A cikk itt folytatódik: Kattintson!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.