Mága Zoltán is otthon maradásra kér mindenkit

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész arra kér mindenkit, hogy aki teheti, maradjon otthon, valamint arra buzdítja a munkaadókat, hogy kövessék példáját, tegyenek meg mindent kollégáikért.

Nicole Kidman az Amazon egy új sorozatában játszik

A Hatalmas kis hazugságok című sorozat sztárja, Nicole Kidman leszerződött az Amazon egy új sorozatához, amely egy áprilisban megjelenő regényből készül.

Virtuálisan lehet bebarangolni a leghíresebb egyiptomi lelőhelyek és múzeumok egy részét

Az első virtuális túra a 18. dinasztia idején élő ókori egyiptomi hivatalnok, Menna sírját mutatja be a thébai nekropoliszban.

Virágzó fák festésével segít elszakadni a rossz hírektől David Hockney brit festőművész

Alkotásaiért mindig is dollármilliókat fizettek a műgyűjtők.

Meghalt Bill Withers, az Ain't No Sunshine és a Lean On Me előadója

Nyolcvanegy éves korában meghalt Bill Withers, az 1970-es évek ünnepelt soulénekese, az Ain't No Sunshine és a Lean On Me című legendás dalok szerzője és előadója.

Szinte pontról pontra megjósolta egy 2011-es film a koronavírus-járványt - videó

Összefogtak a vírus ellen a sztárok.

Szolidaritásra buzdítanak a hazai zenészek

A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került zenészek segítésére szólít fel a rádiós és tévés zenei szerkesztőkhöz, rendezvényszervezőkhöz és a közönséghez címzett nyílt levélben a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete.

Tévéshow lesz az Eurovíziós Dalfesztivál helyett

Televíziós showműsort rendeznek a koronavírus-járvány miatt elhalasztott Eurovíziós Dalfesztivál helyett a holland szervezők.

Elhunyt Wallace Roney amerikai dzsessztrombitás

A Miles Davis utódjának tartott zenész 59 éves volt, halálát a koronavírusból fakadó komplikációk okozták.

Nyolc Chelsea-játékos Mourinho álomcsapatában

José Mourinho nyolc olyan Chelsea-játékost választott be álomcsapatába, akikkel a londoni klubnál korábban együtt dolgozott.

Kórházba vitték Placido Domingót

A 79 éves világhírű operaénekes koronavírusos, mivel állapota súlyosbodott, kórházi ellátást igényelt. Szerencsére, jól reagált a kezelésre.

Elhunyt Turányi Gábor Ybl-díjas építész

71 éves volt.

Koronavírus - A nagy színházi díjátadó gálák is elmaradnak

Elmaradnak a nagy színházi díjátadó gálák: a londoni Laurence Olivier-díjakat áprilisban, a Broadway Tony-díjait júniusban osztották volna ki, de a koronavírus-járvány miatt egyelőre lefújták a ceremóniákat a szervezők.

Rudolf Péter: Örülni csak akkor lesz okunk, ha újra felmegy a függöny

Karácsony Gergely főpolgármester kedden bízta meg 2021. december 31-ig Rudolf Pétert a Vígszínház vezetésével, miután az eddigi igazgató, Eszenyi Enikő az őt ért támadások miatt a múlt héten visszavonta pályázatát.

Elhunyt Bill Rieflin, a Ministry, az R.E.M., a King Crimson dobosa

59 évet élt, halálát rákbetegség okozta.

Koronavírus okozta komplikációk miatt elhunyt a Broadway egyik legendás szerzője

Terrence McNally 81 éves volt.

Online tartalmakkal és stúdióként folytatja az A38 Hajó

Az online tartalmakra fókuszál, és stúdióként folytatja tevékenységét az A38 Hajó a következő időszakban.

Koronavírus - Támogatási keretet hoznak létre rászoruló szerzőknek és előadóművészeknek

Rendkívüli szociális támogatási keretet hoz létre az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda azon könnyűzenei szerzők és előadók megsegítésére, akik a koronavírus miatt elmaradó előadásaik és más munkáik következtében vesztik el jövedelmüket.

Elhunyt Lucia Bose, az olasz neorealizmus ünnepelt filmcsillaga

Elhunyt 89 éves korában Spanyolországban Lucia Bose, az olasz neorealizmus ünnepelt filmcsillaga, aki Michelangelo Antonionival és Federico Fellinivel is forgatott.

Elindult Debrecen új kulturális Facebook-oldala

Az új oldal célja, hogy egyrészt Debrecen lakosai körében erősítse a kultúra összetartó erejét, másrészt, hogy még szorosabbra fűzze a szálakat a határokon inneni és túli közösségekkel a virtuális térben is.

A filmintézet ingyenesen nézhető filmekkel járul hozzá a digitális oktatáshoz

Irodalmi adaptációkkal, történelmi filmekkel.

Koronavírus - Emmi: nem maradunk kultúra nélkül

A kulturális intézmények, szakemberek és művészek azon dolgoznak, hogy ha más formában, de elérhetővé tegyék az embereknek a közkincseket, a szórakozást és kikapcsolódást.

A Budapest Bár új lemezén a szerelem áll a középpontban

Ha megtehetnéd címmel megjelent a Budapest Bár új stúdióalbuma. A lemez dalai, régi slágerek és új szerzemények vegyesen a szerelem és a vágy témakörét járják körül, e koncepció jegyében válogatta őket egy csokorba a csapat alapítója és vezetője, Farkas Róbert.

Elhunyt Kenny Rogers

A világhírű countryzenész 81 éves volt.

Diákmellékleteivel segíti a távoktatást a Tiszatáj folyóirat

A teljes magyar irodalomtörténetet átfogó Diákmellékleteivel segíti a távoktatást honlapján a leghosszabb ideje folyamatosan megjelenő szépirodalmi folyóirat, a Tiszatáj.

Koronavírus - A művészek átmenetileg lemondanak a jogdíjakról a vendéglátóiparban

Április végéig lemondanak a vendéglátóiparból származó gépzenei és élőzenei jogdíjaikról a szerzők, előadók és kiadók.

Koronavírus - Előadások a Magyar Nemzeti Cirkusz közösségi oldalán

A Magyar Nemzeti Cirkusz minden este cirkuszi előadásokkal szórakoztatja a közönséget a közösségi oldalán a koronavírus-járvány miatt elmaradó produkciók miatt.

Koronavírus - A Fox kórházsorozata egy igazi kórházon segített felszerelésével

Egy atlantai kórháznak adományozta minden felszerelését a Fox stúdió A rezidens című kórházsorozatának stábja, amely sok más tévéstábhoz hasonlóan be kellett, hogy fejezze a munkát a koronavírus-járvány miatt.

Koronavírus - A film- és színházi világ 120 ezer dolgozója marad munka nélkül

A szakszervezet vezetői 2,5 millió dollárt (787,9 millió forint) ajánlottak fel az állásukat elvesztők megsegítésére.

Új helyszínen rendezik meg idén a VéNégy Fesztivált

Új helyszínen, a Visegrádi várral szemben, a nagymarosi Duna-parton rendezik meg idén a VéNégy Fesztivált és Színházi Találkozót, a tervek szerint június 25. és 28. között.

Koronavírus - Keddtől határozatlan időre bezár a Magyar Nemzeti Múzeum

A múzeum közösségi oldalain és honlapján továbbra is elérhetők a digitális tartalmak.

Koronavírus - A legnagyobb múzeumokat bezárták a spanyol fővárosban

A központi járványügyi intézkedéssekkel összhangban a spanyol fővárosban csütörtöktől bezártak a legnagyobb múzeumok és több színház is, hogy így csökkentsék a koronavírus-fertőzés terjedését.

BTF - Budapest Art Week áprilisban száznál is több kiállítással

Minden eddiginél több helyszínen 104 kiállítással és 108 programmal várja a képzőművészet iránt érdeklődőket az 5. Budapest Art Week (BAW), amelyet a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) részeként rendeznek meg április 14. és 19. között.

Tokaji Március Nagykóstoló Budapesten

Csaknem hatvan tokaj-hegyaljai pincészet mintegy 160 borával, külön aszúteremmel és minikurzusokkal várja a közönséget a Tokaji Március Nagykóstoló szombaton a budapesti Corinthia Hotelben.

Új Drakula-film készül

Az új feldolgozásban a történeten lesz a hangsúly.

A Zeneakadémia a világ 47. legjobb előadó-művészeti egyeteme

A brit Quacquarelli Symonds (QS) idei oktatási ranglistán kategóriájában az ötven legjobb között végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, ezen belül az intézményi hírnév szempontja alapján a 21. helyet szerezte meg.

Magyarországon koncertezik Németh Ferenc dzsesszdobos

Bár a koronavírus miatt olaszországi koncertkörútját elhalasztani kényszerül, Magyarországon különféle formációkban több alkalommal is színpadra lép Németh Ferenc, a 20 éve New Yorkban élő dzsesszdobos.

Végső búcsút vettek Csukás Istvántól

Rokonai, barátai, pályatársai és tisztelői vettek végső búcsút az életének 84. évében elhunyt Csukás István írótól, a nemzet művészétől szombaton a budapesti Farkasréti temetőben.

Amadinda-Presser dupla szilveszter Karácsonnyal és Födővel

Immár tizenkilencedik alkalommal tart közös, és ismét dupla szilveszteri koncertet az Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor. A Zeneakadémia nagytermében Karácsony János és Födő Sándor lesz a produkció vendége a Mind itt vagyunk! című estnek.

Rost Andrea a Budapest Kongresszusi Központban ad koncertet

Rost Andrea szoprán a Budapest Kongresszusi Központban ad koncertet december 22-én pályafutásának 30., a milánói Scala-beli debütálásának 25. évfordulója alkalmából.

Több mint 13 ezer közönségszavazat érkezett a Magyarország 365 fotópályázatra

Lezárult a Magyarország 365 fotópályázat közönségszavazása, több mint 13 ezren szavaztak a legjobb képekre.

Ez az ifjú nem más, mint Liszt Ferenc unokájának unokája - és le sem tagadhatná - videó

Egyszerűen lenyűgöző, ahogy Liszt Ferenc szépunokája a La campanella című művet előadja - pont ahogyan azt a nagy zeneszerző megalkotta.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.