Kezdődik a BuSho fesztivál - nyelvtanuláshoz is ajánlható

Jegyet csak a versenyblokkokra kell váltani, a BuSho többi vetítése és programja ingyenes. Az összes filmet angol felirattal vetítik.

Eladásra kínálják Elvis Presley két repülőgépét

Eladásra kínálják Elvis Presley két fényűzően berendezett magánrepülőgépét - utoljára 1984-ben voltak levegőben.

Budapest Park: szezonzárás sztárfellépőkkel

A Scooter, a Serial Killers, az Infected Mushroom, a Zagar, a Quimby, a Bikini és Pajor Tamás is fellép.

Négy bemutató a Radnóti Színházban

Az első bemutató egy mitikus családtörténet: az Oresztész. A többi programajánlóért kattintson!

hirdetés

Hat európai filmre szavazhat! Köztük van A nimfomániás is!

A közönségszavazás eredményét december 13-án, az Európai Filmdíj-átadó ünnepségen hirdetik ki Rigában.

Rendkívül gazdag évad vár a Szegedi Szimfonikusokra

Fotó: FB/Szegedi Szimfomikus Zenekar

Nagyon összetett feladatokkal készül a Szegedi Szimfonikus Zenekar az új évadra; a kötelezettségeken túl célul tűzték ki a közönség fiatalítását, és számos külföldi felkérésnek is eleget kell tenniük.

Szegő György és Medgyes Piroska együtt irányítja a Műcsarnokot

Az intézmény éléről 2013. augusztus 31-én távozott az előző igazgató, Gulyás Gábor, a Műcsarnokot azóta megbízott ügyvezetőként Medgyes Piroska vezette.

A Macbethtel ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a Napszínház

freedigitalphotos.net/worradmu

Idén ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját a Théatre du Soleil (Napszínház), amely a kollektív színházi munka "megvalósult utópiája" miatt egyedülállónak számít a kortárs művészeti világban.

Helyspecifikus sorozat indul az építészeti filmnapokhoz kapcsolódva

A program a környéket bemutató archív felvételek, híradórészletek vetítésével indul, majd a Corvin variációk című filmet láthatják a nézők Trencsényi Klára rendezésében.

Megnyílt a Zsidó Nyári Fesztivál

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Az augusztus 31. és szeptember 7. közötti Zsidó Nyári Fesztivál gazdag zenei, irodalmi, színházi, filmes és képzőművészeti programokkal várja az érdeklődőket.

Elhunyt Glenn Cornick, a Jethro Tull alapító basszusgitárosa

Hatvanhét évesen szívelégtelenségben, hawaii otthonában meghalt Glenn Cornick brit zenész, a Jethro Tull progresszívrock-zenekar alapító gitárosa.

Ismét kapható lesz a Philip K. Dick-életmű egyik legfontosabb regénye

Csütörtöktől ismét kapható lesz a Philip K. Dick-életmű egyik legfontosabb regénye, a Palmer Eldritch három stigmája!

Sétálja le Hauszmann Alajos budapesti munkásságát!

Wikipedia Hauszmann Alajos

Hauszmann Alajos építész jelentős alkotásaival ismerkedhetnek meg a Holnap Kiadó szeptember 2-i várostörténeti sétájának résztvevői.

Szenes Iván-emlékkoncert a Józsefvárosban

Negyedik alkalommal emlékeznek Szenes Ivánra halálának évfordulója alkalmából, szeptember 7-én a józsefvárosi Rezső téren. Az ingyenes szabadtéri koncert különlegessége, hogy ezen a helyszínen élt és alkotott a népszerű dalszerző.

Átadták az Agora terminál kulturális központot Szolnokon

MTI Fotó: Bugány János

Helyi kulturális és közművelődési tevékenységeknek, a civil élet eseményeinek, valamint az egészséges életmóddal összefüggő programoknak biztosít új, építészetileg is izgalmas teret az Agora terminál multifunkcionális kulturális központ.

Megújítják a magyar-ukrán kulturális együttműködést

A magyar-ukrán kulturális együttműködés megújításáról állapodott meg Szarvason Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára és Olekszandr Zsuravcsak ukrán kulturális miniszterhelyettes.

Az antik mitológia világa elevenedik meg az aquincumi Nimfák ünnepén

Wikipedia Aquincumi Múzeum

A természet szépségeit megtestesítő római istennőket, a nimfákat és az antik mitológia világát idézik meg az Aquincumi Múzeumban hagyományőrző együttesek segítségével szeptember 6-án, a Nimfák ünnepén.

Újjáépült a diósgyőri vár

Néhány várfal kivételével jószerivel újjáépült, nem csupán megújult a diósgyőri vár, a középkori erődítmény kapuját szombaton nyitották meg a látogatók előtt, akiket késő estig látványos programok sokasága vár.

Hofi Géza Színházzal kampányol a DK

Fotó: FB/Hofi Géza

Ellenzéki győzelem esetén Hofi Géza Színház létesül Kőbányán.

A nyolcadik utas: a Halál 35 év után újra mozivásznon

Idén szeptemberben lesz 35 éve, hogy Ridley Scott sci-fi klasszikusa, az Alien az európai mozikba került. Az évforduló tiszteletére A nyolcadik utas: a Halál egy rövid vetítéssorozaton visszatér a mozivásznakra Magyarországon is.

Ma tartják a cigánypasztorációs csoportok zarándoklatát

Wikipedia Mátraverebély-Szentkút

A zarándoklaton mintegy 300 cigány ember vesz majd részt, valamint cigánypasztorációval foglalkozó lelkipásztorok és laikusok.

Gazdag programkínálat és több évforduló a Zsidó Nyári Fesztiválon

A holokauszt 70. évfordulójára - ennek keretében Radnóti Miklós halálára - és a Fischer Annie-centenáriumra is emlékeznek a vasárnap kezdődő Zsidó Nyári Fesztiválon.

Fesztiválhétvégével zárulnak a nyári programok Szentendrén

Bor- és gasztronómiai fesztivál mellett szabadtéri koncertek, művészeti és szórakoztató programok kavalkádja várja a vendégeket péntektől vasárnapig a Szentendre éjjel-nappal nyitva elnevezésű nyárbúcsúztató programsorozaton.

A Vajdahunyadvár a témája az idei Hétmérföld diákpályázatnak

Wikipedia Vajdahunyad vára

Az intézménynek otthont adó Vajdahunyadvár történelmi épületegyüttese a témája a Magyar Mezőgazdasági Múzeum idei képző-, fotó- és filmművészeti diákpályázatának, az október 13-án záruló Hétmérföldnek.

A német kultúrát mutatja be az idei Bridging Europe - Európai Hidak fesztivál

A német kultúra áll a szeptember 10. és 16. között tartandó Bridging Europe - Európai Hidak művészeti fesztivál középpontjában.

Billy Idol nyolc év után ad ki új stúdióalbumot

Wikipedia Billy Idol

A negyven éve a pályán lévő lázadó rocker énekes Kings & Queens of the Underground című anyaga október 20-án jön ki.

Elhanyagolt gyerekirodalom?

Nagyon örül a róla elnevezett díjnak Csukás István, aki szerint ezzel a figyelem a gyerekirodalomra, azon belül pedig gyerekeknek szóló színdarabokra terelődik.

Több száz év milliónyi könyvillusztrációja az interneten

Freedigitalphotos Serge Bertasius Photography

Az elmúlt 500 évben megjelent több mint 600 millió könyvből vonta ki a fotókat, rajzokat és más képi illusztrációkat egy amerikai kutató, aki meg is osztotta az adatbázist az interneten.

Libanoni és francia kapta a Janus Pannonius Költészeti Díjat

A libanoni Ali Ahmad Szajid Eszber, művésznevén Adonis és a francia Yves Bonnefoy vehette át a Janus Pannonius Költészeti Díjat pénteken Pécsen.

Elkezdődött a Vidor Fesztivál

Az ünnepélyes megnyitóval, majd Lakatos Róbert és a Rév Zenekar koncertjével péntek este elkezdődött a mintegy négyszáz zenei, színházi és egyéb kulturális programot felvonultató 13. Vidor Fesztivál Nyíregyházán.

Befejeződött a Várkert Bazár rekonstrukciója

Az új hajókikötő és a villamosmegállók már üzemelnek, a Lánchíd utcát pedig két hét múlva vehetik birtokba az autósok és a 86-os busz

Koncertek a pécsi városháza erkélyén

freedigitalphotos.net/pixomar

A városháza erkélyéről adnak koncertet helyi zenekarok a nagyközönségnek szeptember minden hétvégéjén Pécsett, a kezdeményezés célja a zene népszerűsítése és a városban lévő zenei potenciál bemutatása.

Elrajtolt a 19. Magyar Borok Útja Rali

A szervezők ügyelnek a biztonságos közlekedésre, ezért a résztvevőket többször megszondáztatják, és sebességellenőrzéseket is tartanak majd.

Költészet és számítógép, Hinta-palinta a Műszaki Tanulmánytárban

A Disztichon Alfa szóadatbázisból válogatva milliárdszám hozta létre a főként pajzán és tréfás tartalmú, formailag tökéletes verseket.

Aranyrudak a homokban - Angliában

Aranyláz tört ki az angliai Kent egyik strandján, ahol aranyrudakat rejtettek a homokba egy művészeti fesztivál részeként.

Elhunyt Gabos Gábor zongoraművész

Az Országos Filharmónia szólistájaként hangversenyezett szinte egész Európában, Dél-Amerikában és Japánban. Számos rádiófelvétel és hanglemez őrzi játékát.

Elhunyt Eötvös Gáborné, a Fővárosi Nagycirkusz egykori igazgatója

Eötvös Gáborné artista pályafutását követően, 1971-től, a Fővárosi Nagycirkusz új épületének megnyitásától 15 éven át volt az intézmény igazgatója.

Elhunyt Esterházy Melinda hercegné

Wikipedia  Esterházy Pál

Életének 96. évében csütörtökre virradóra elhunyt Galántai Esterházy Melinda hercegné, Esterházy Pál herceg (1901-1989) özvegye.

Jó ütemben halad a veszprémi állatkert 1,2 milliárdos fejlesztése

freedigitalphotos.net/Moggara12

Az öt lámának otthont adó kifutót már idén júliusban átadták, hátra van még az elefántház, a vizes élővilágot bemutató medencék, valamint a lelátó, az orrszarvúház és a madárröpde befejezése, mely a következő év nyarára várható.

Jövőre Budapestre jön a Cirque du Soleil

Négy előadást tart a világhírű Cirque du Soleil jövő februárban a magyar fővárosban. A kanadai székhelyű utazó társulat Quidam című produkcióját 2015. február 13-án, 14-én és 15-én mutatja be a Papp László Budapest Sportarénában.

Egy hónappal tovább látogatható a pécsi Leonardo-kiállítás

Forrás: Wikipédia

A Leonardo da Vinci mérnöki és tudományos tevékenységéről szóló átfogó tárlat a polihisztor mintegy hatvan méret- és korhű találmányát mutatja be a Papnövelde utcai Modern Magyar Képtárban, valamint a Káptalan utcai Martyn Múzeumban, és ebben a formájában Európában először Pécsen látható.

Keresik a Tisza szociográfiai kultúrkincseit - ladikjait

Keressük a Tisza vízrendszerének legszebb ladikját! elnevezéssel indult akció Mezőtúrról azzal a szándékkal, hogy felkutassák a folyókon közlekedő, szociográfiai kultúrkincsnek számító, hagyományos építésű vízi járműveket.

A kíváncsiság kora lesz a Szabadesés kísérőfilmje a mozikban

freedigital/panuruangjan

Tóth Luca A kíváncsiság kora című animációs rövidfilmje lesz a Pálfi György rendezte Szabadesés kísérőfilmje a mozikban.

Az üldözött - Anton Corbijn thrillere csütörtöktől a mozikban

Az üldözött az idén februárban elhunyt amerikai színész, Philip Seymour Hoffman utolsó főszerepe.

Japánban (is) keresi a tehetségeket a Táncművészeti Főiskola

freedigitalphotos.net/worradmu

A nagy érdeklődésre való tekintettel kihelyezett felvételit tart Japánban a Táncművészeti Főiskola (MTF).

Felújítanak egy eddig sorsára hagyott templomot

Felújítják az 1970-es Tisza-Szamos közi árvíz során elpusztult és akkor végérvényesen kitelepített Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagygéc eddig sorsára hagyott református templomát, amely turisztikai attrakcióként a Kárpát-medence történelmének állít majd emléket.

Itt az utolsó kémregények egyike - magyarul!

Agave Kiadó

A Tükrök háborúja John le Carré negyedik, és magyarul eleddig még meg nem jelent regénye. Szeptember végétől már kézbe foghatja!

35 év után újra mozivásznon A nyolcadik utas: a Halál

Idén szeptemberben lesz 35 éve, hogy Ridley Scott sci-fi klasszikusa, az Alien az európai mozikba került. Az évforduló tiszteletére A nyolcadik utas: a Halál limitált vetítéssorozat keretében visszatér a mozivásznakra, Budapesten a Corvin moziban és országszerte több mint 30 filmszínházban láthatják a nézők a kultfilm rendezői változatát.

Utcabállal ünneplik a Lánchíd utca átadását

freedigitalphotos.net/pixomar

Utcabállal, koncertekkel és családi programokkal ünnepli a felújított Lánchíd utcát pénteken a Budavári Önkormányzat.

Meghalt Dudás László bélyegtervező grafikusművész

Életének 80. évében elhunyt Dudás László Munkácsy-díjas bélyegtervező grafikusművész, több mint 200 magyar bélyeg alkotója.

Egressy Bénire emlékeznek Miskolcon

Forrás: Wikipédia

Egressy Bénire, a Szózat megzenésítőjére emlékeznek szerdán Miskolcon: a kétszáz évvel ezelőtt született zeneszerző, író és színész előtt tisztelegve egykori iskolája homlokzatán emléktáblát avatnak, amelyre a Szózat első taktusait is felvésték.

Rekord nézőszám, rekord bevétel a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Az évad csúcsprodukciói a Gérard Depardieu-vel bemutatott Háry János és a világon először non-replica változatban színre vitt Mamma Mia! voltak.

33 színpadon kétezer fellépő a magyar dal napján

freedigitalphotos.net/stockimages

Hetedszer rendezik meg idén a magyar dal napját. A Presser Gábor által kitalált országos rendezvényen szeptember 14-én és a felvezető napokon kilenc település, valamint a főváros 33 színpadán mintegy kétezer fellépő vesz részt.

A Csendes Társ és a Villa Bagatelle nyerte a Terasz Budapest pályázatot

A főváros legszebb teraszát és kerthelyiségét választotta meg a Terasz Budapest 2014 pályázat zsűrije, valamint különdíjat is kiosztott.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.