Átadták a 2016-os Prima Primissima Díjakat

freedigitalphotos.net/Master isolated images

Tíz kategóriában 14. alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Művészetek Palotájában megtartott pénteki gálaesten.

Brecht-előadások az Interferenciák Fesztiválon

Két különböző Brecht-értelmezés is helyet kap a kolozsvári Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál hétvégi programjában.

A Houdini család Bibliájával gyarapodik a Houdini múzeum állandó kiállítása

A Houdini Ház állandó kiállítása Houdini magyar gyökereihez szorosan kapcsolódó darabbal, a család eredeti Bibliájával gyarapodik szombaton.

Hatalmas magyar siker: Mától a Kodály-módszer is része a világ szellemi örökségének

A Kodály Zoltán által kidolgozott módszer lehetővé teszi, hogy a népzene mindenki számára elérhető legyen.

hirdetés

Nem vették fel a csíksomlyói búcsút az UNESCO szellemi kulturális örökségi listájára

Ez az eset is azt bizonyítja, hogy az erdélyi magyarság a saját ügyeiben csak magára számíthat.

Megnyílt a Várkert Bazár első világháborús kiállításának második része

Az első világháborúban részt vevő országok vezetőit, mások mellett Ferenc Józsefet, II. Vilmos német császárt, V. György angol királyt és Tisza István miniszterelnököt mutatja be a Várkert Bazárban látható világháborús kiállításnak A háború urai címmel megnyílt második része.

Történelmi thrillert rendez Szász Attila

Az 1945-ben, Magyarországon játszódó történet főszereplője egy szélhámos, aki ezt a zavaros időszakot próbálja kihasználni, míg egy váratlan találkozás örökre megváltoztatja az életét.

Saint-Saëns-remekművek csendülnek fel a Zeneakadémián

Saint-Saëns-fantáziák és -versenyművek szólalnak meg Vigh Andrea hárfaművész, Várdai István gordonkaművész, Szabadi Vilmos hegedűművész és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának előadásában, Vajda Gergely vezényletével december 14-én a Zeneakadémián.

Osztrák, amerikai és magyar kortárs műveknek ad otthont a BMC

Osztrák, amerikai és magyar kortárs művek hangoznak el a Budapest Music Center (BMC) december 4-i és 5-i koncertjein egy osztrák trió és az UMZE Kamaraegyüttes közreműködésével.

Anilogue: technikailag és tartalmilag is változatos volt a versenyprogram

Technikailag és tartalmilag egyaránt gazdag és változatos volt a vasárnap záruló, ötnapos Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál rövidfilmes versenyprogramja.

Spanyol filmfesztiválon díjazták a Félvilág című magyar film női főszereplőit

A legjobb színészi alakításért járó elismerést vehette át Kovács Patrícia és Gryllus Dorka szombat éjjel a barcelonai Zoom Fesztiválon.

Mérsékletességre intett Ferenc pápa advent első vasárnapján

Advent első vasárnapján a Szent Péter közepén már áll az olasz Alpokból érkezett fenyőfa, mellette építik a betlehemet, amely az idén Málta ajándéka.

Advent: a böjt, a bűnbánat és a jócselekedetek ideje

Vasárnap kezdődik az advent, a karácsonyra való lelki felkészülés négy vasárnapon át tartó időszaka.

Egry József festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás Pécsen

A Pécsen jövő év március 26-ig nyitva tartó, Balatoni fények című Egry József-tárlat harmincnégy alkotást vonultat fel, ezek döntő többsége festmény, a többi grafika.

Fiatalok értelmezték újra Bartók Béla három színpadi művét

A Bartók újratöltve! diákpályázat nyertesei december 20-án mutatják be a zeneszerző három újragondolt színpadi művét, A fából faragott királyfit, A csodálatos mandarint és A kékszakállú herceg várát az Átrium Film-Színházban.

Magyar filmek romániai forgalmazásába kezdett a kolozsvári Filmtett Egyesület

Magyar filmek romániai forgalmazásába kezdett a kolozsvári Filmtett Egyesület, amely elsőként Till Attila Tiszta szívvel című alkotását mutatja be a romániai filmszínházakban.

Hasonmás kiadásban jelentek meg Arany János Zichy Mihály által illusztrált balladái

Hasonmás kiadásban adta közre Arany János Zichy Mihály által illusztrált balladáit a Kossuth Kiadó közösen az MTA Könyvtár és Információs Központtal, valamint az Országos Széchényi Könyvtárral.

Csodálatos ajándékot kapott Tom Hanks-től az egyik rajongója

Denise Esposito nem hitt a szemének, amikor meglátta, mit hozott a postás.

Indul Boban Markovic ünnepi turnéja

Ünnepi magyarországi turnéra indul a Boban Markovic Orkestar. A balkáni zene egyik legjelentősebb csapatának tíz helyszínt érintő koncertsorozata december 2-án Szegeden kezdődik és 2017. január 6-án Miskolcon zárul.

Első lett New Yorkban a Virtuózok versenyzője, Wendler Enikő

Első helyezést ért el a Virtuózok versenyzője, Wendler Enikő fuvolista a VIVO - International Youth Music Competition zenei versenyen New Yorkban.

Növelte bérleteseinek számát a nyíregyházi színház

Növelte bérleteseinek számát a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, ahol további akciókat indítottak, amelyekbe bevonták a helyi Sportcentrumot és a Kosárlabda Nonprofit Kft.-t is.

Eredeti pompájában állítják helyre a Budavári Palota Szent István-termét

Eredeti pompájában állítja helyre a Budavári Palota Szent István-termét a Rovitex Hungária Kft., amely hamarosan megkezdi az épület egykor legreprezentatívabb, ám a II. világháborúban szinte teljesen elpusztult helyiségének textilrekonstrukciós munkálatait.

Fezen - A Saxon, a Blind Guardian, a Therion és az Ossian is a fellépők között

A brit heavy metal egyik legendás zenekara, a Saxon, Németország legsikeresebb progresszív metal bandája, a Blind Guardian, a szimfonikus metal úttörőjeként számon tartott svéd Therion és a magyar Ossian is fellép a 2017-es Fehérvári Zenei Napokon (Fezen).

Oscar-díj - A Mindenki című magyar alkotás is szerepel a kisjátékfilmek szűkített listáján

Deák Kristóf Mindenki című alkotása is szerepel a tíz kisjátékfilm között, amelyek közül az Oscar-jelöltek mezőnyét választják ki januárban.

Tankcsapda-dalok másoktól, mások dalai tőlük

Dolgozzátok fel! címmel dupla album jelent meg a Tankcsapda főszereplésével. Az egyik korongon mások játsszák az egyik legnépszerűbb hazai rockcsapat dalait, a másikon a Tankcsapda értelmezte újra a hazai könnyűzenei színtér néhány klasszikusát.

Kulka János mégsem áll még színpadra

Ebben az évadban még a gyógyulásra koncentrál a színművész.

Hat lengyelországi városban ad hangversenyt a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Egyhetes lengyelországi turnéját kezdi el kedden Krakkóban a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, amely Kovács János vezényletével, Báll Dávid zongoraművész közreműködésével hat városban, köztük Varsóban ad hangversenyt a lengyelországi magyar évad keretében.

Jókai-konferenciát rendeznek december első hétvégéjén Balatonfüreden

Jókai-konferenciát tartanak december első hétvégéjén a balatonfüredi Városi Múzeumban, a kétnapos irodalmi seregszemle témája az író novellisztikája.

Grúz kisjátékfilmgyőztes és számos magyar siker a Faludi Filmszemlén

Egy grúz film nyerte a XX. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázat kisjátékfilm kategóriáját szombat este a budapesti Art+Cinema moziban.

Budapesten lép színpadra januárban a MozART Group

A Budapesti Kongresszusi Központban lép színpadra január 4-én a négy lengyel zenészből álló MozART Group.

Ünnep címmel karácsonyi lemezt készített a Budapest Bár

Ünnep címmel megjelent a Budapest Bár új albuma. A karácsonyi hangulathoz illő lemezen kilenc - részben magyar, részben angol nyelvű - feldolgozást és négy új, a produkció tagjai által írt szám szerepel.

Újabb ősbemutatóra készül a Békéscsabai Jókai Színház

Elkezdődtek Raymond Cousse francia színész-rendező-író Sonkamenüett című monodrámájának próbái a Békéscsabai Jókai Színházban. A darabot Tapasztó Ernő rendezi, Tege Antal színművész adja elő. Az ősbemutató december 9-én lesz.

Fölszállott a páva - Ismét hat produkció jutott a középdöntőbe

Újabb hat produkció jutott a középdöntőbe a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor második elődöntőjéből, amelyet pénteken élőben közvetített a Duna televízió.

Csak tavaszig kell várni Bob Dylan előadására, bizakodnak Stockholmban

Reménykednek Stockholmban, hogy talán egy tavaszi stockholmi koncertje alkalmával tartja meg a Nobel-díj egyetlen feltételeként tőle elvárt előadást.

Rippl-Rónaitól Vajdáig - Modern magyar rajzok a Nemzeti Galériában

A 20. század első felében alkotó legjelentősebb magyar képzőművészek Gombosi György művészettörténész által összegyűjtött rajzaiból nyílt kiállítás Rippl-Rónaitól Vajdáig címmel csütörtökön a Magyar Nemzeti Galériában (MNG).

Elkelt a Szerelem tükre - kicsit olcsóbban, mint várták

Azért az ötmilliárd forintnak megfelelő összeg is "egészséges értéknek" számít a gyémánt piacon.

Bob Dylan nem megy Stockholmba

Bob Dylan nem megy el a Nobel-díjak december 10-én Stockholmban esedékes átadására.

Brad Pittet beengedték Kínába - igaz, kérdezni nem lehetett tőle

A filmbemutató sajtótájékoztatóján csak a színész beszélhetett, az újságírók nem tehettek fel kérdéseket.

Hét díjat nyert egy hétvége alatt a Tiszta szívvel

A Tiszta szívvel már számos külföldi elismerést kapott, egyebek között a chicagói nemzetközi filmfesztiválról, a luxemburgi CinÉast fesztiválról és a 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválról is hozott el díjakat.

Emberi méltóságért díjat kapott Varjú Imre római katolikus pap

Az Emberi Méltóság Tanácsa (EMT) emberi méltóságért díjjal tüntette ki Varjú Imre kanonokot, nyugalmazott plébánost az 1956-os forradalom és szabadságharc idején élete kockáztatása árán is állhatatosan végzett papi szolgálatáért.

Új karmestereket bemutató sorozatot indít a Budapesti Fesztiválzenekar

Jövő szombaton debütál a Budapesti Fesztiválzenekar FIÚK (Fischer Iván Új Karmestereket mutat be) című koncertsorozata a Zeneakadémián.

Meghalt A hét mesterlövész sztárja

Meghalt Robert Vaughn, aki a nyolcvanas évekig az egyik legfoglalkoztatottabb amerikai színész volt. Játszott A hét mesterlövészben, a Supermanben és a Pokoli toronyban is.

Jön a Valami Amerika 3.

Herendi Gábor filmrendező a tervek szerint nyáron kezdi el forgatni a népszerű magyar vígjáték harmadik részét, a Valami Amerika 3-at, amelyre 8,87 millió forint támogatást ítélt meg a Filmszakmai Döntőbizottság.

Eléfszina lesz Európa harmadik kulturális fővárosa 2021-ben

A kiválasztott városok feladata az európai kultúra sokféleségének támogatása és megőrzése lesz.

Eddigi legeredményesebb aukcióját zárta a BÁV

Czóbel, Rippl-Rónai és Aba-Novák festmények voltak a sztárjai a BÁV csütörtökön zárult kétnapos őszi aukciójának a MOM Kulturális Központban: az árverés legdrágábban, több mint 62 millió forintért elkelt tétele egy Rippl-Rónai alkotás volt.

Politikusok, zenészek és írók búcsúznak Leonard Cohentől

Politikusok, zenészek és írók búcsúznak Leonard Cohentől, a 82 éves korában csütörtökön elhunyt kanadai zenész-költőtől.

Zorán: Leonard Cohen egyedi jelenség volt

Egyedi jelensége volt a 20-21. századi zenei világnak Leonard Cohen, nagyszerű dalokat írt, nem véletlen, hogy ezeket borzasztóan sokan feldolgozták - mondta Zorán a 82 éves korában elhunyt kanadai énekes-dalszerző-költőre emlékezve.

Megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár

Kézműves termékekkel és minőségi gasztronómiai kínálattal várja az érdeklődőket péntektől a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren.

Ferdinand Porsche múzeumot kapott csehországi szülőfalujában

Felújították és múzeummá alakították át Ferdinand Porsche, a legendás német autótervező és a híres autógyár alapítójának szülőházát az észak-csehországi Vratislavice nad Nisouban.

Először nyert díjat magyar sör Európa legnagyobb sörversenyén

Bronzérmes lett a budapesti HopTop Brewery Midnight Express nevű söre a European Beer Star nemzetközi sörverseny Dry Stout kategóriájában, ezzel magyar sör először szerzett díjat Európa legnagyobb sörversenyén.

James Strong rendezi a J.R.R. Tolkienről szóló életrajzi filmet

James Strong brit rendező forgatja a Middle Earth (Középfölde) című, J.R.R. Tolkienről szóló életrajzi filmet.

Adele a leggazdagabb 30 év alatti brit sztár

A 28 éves énekesnő vagyona 92 millió fontra (31,5 milliárd forintra) rúg.

Le Monde: Kocsis Zoltán nagyon szeretett vendég volt Franciaországban

A vezető francia lap kiemelte, hogy "a diszkrét, egyszerű, közvetlen zongoraművész, aki időnként papnak, máskor pedig munkásnak tekintette magát, nem szerette a reflektorfényt".

Budapest hősei - Bemutatták Phil Casoar és Balázs Eszter 1956-os kötetét

Az 1956-os forradalom egyik fotójának szereplői utáni nyomozásról szól Phil Casoar és Balázs Eszter Budapest hősei című, magyarul a Scolar és a Vince kiadók gondozásában megjelent könyve.

Csütörtöktől mozikban a magyar thriller

Sopsits Árpád martfűi rémét november 10-től láthatják a mozilátogatók.

Robbie Williams jövő augusztusban ismét Budapesten lép fel

A popzene történetének egyik legsikeresebb előadója 2017. augusztus 23-án ad koncertet a Groupama Arénában.

Nagy Feró és Gróf Hörcher László rommá verték egymást

A Nemzet Csótánya és Hörcher Gróf bizony lefejelték egymást.

Félmillió fontért cserélhet gazdát J. K. Rowling kéziratos varázslókönyve

A féldrágakövekkel és ezüstszínű koponyával díszített kéziratba Rowling személyes üzenetet is írt.

A 19 éves Jackson fiú már megalapította saját cégét

Prince Michael Jackson végül nem esett annyira messze a fájától.

Több mint kétszáz program a reformáció 500. évfordulóján

A Magyar Nemzeti Múzeumban nemzetközi értékeket is felvonultató, központi kiállítást terveznek 2017. húsvéttól év végéig.

Lukas Graham-koncert 2017 márciusában a Sportarénában

freedigitalphotos.net/Jon Whiles

A világhírnév küszöbén álló dán pop-soul csapat, a Lukas Graham ad koncertet 2017. március 19-én a Papp László Budapest Sportarénában, első világkörüli turnéja keretében.

A Cirque du Soleil és a Varekai-előadás Budapesten

A történetben egy fiatal, magányos férfi Varekai fantasztikus teremtményei között találja magát és egy abszurd élmény részesévé válik.

Hatalmas buli lesz az Antarktiszon

nasa

A művészeti alkotások hordozhatók lesznek, kifogják állni a zord időjárási körülményeket és nem fogják károsítani a környezetet.

A rádiózás első fél évszázadának története az Elektrotechnikai Múzeumban

A tárlat a hírközlés technikájának evolúcióját teszi átláthatóvá.

Dan Brown: Az elveszett jelkép

Robert Langdont, a Harvard szimbólumkutatóját az utolsó percben kérik fel egy esti előadásra a washingtoni Capitolium épületében.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Digitális Messiás: gondolatőrség születetőben - avagy addig olvass a jövőben, amíg szabad...

screenshot

A hetente 300-400 ezer Facebook-követővel rendelkező K.T. Zelenayt fenyegették már meg halálosan Jézus második élete című könyvéért, vajon most mire számíthat?

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.