Kezdődik a Csokoládéfesztivál Szolnokon

pixabay.com

Ma kezdődik a két napos 7. Szolnoki Országos Csokoládéfesztivál, ahol tizenöt kiállító mutat be csokoládékat, bonbonokat, cup cake-eket és egyéb édességeket.

Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron a BÁV aukcióján

Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

Belvárosszerte ingyenes minikoncertek lesznek

Szombaton a belváros nyolc népszerű szórakozóhelyen lesznek ingyenes, klasszikus zenei minikoncertek Budapest napja alkalmából.

Omega-kiállítás nyílik Szentesen

Az Omega együttes 56 éves történetét képek és relikviák segítségével bemutató látványos kiállítás nyílik november végén a szentesi Koszta József Múzeumban.

hirdetés

Elhunyt William Goldman Oscar-díjas forgatókönyvíró

Vastagbélrákban szenvedett, tüdőgyulladás okozta komplikációk miatt hunyt el.

Michelangelo két fennmaradt bronzszobrát sikerült azonosítani egy nemzetközi kutatócsoportnak

A párducokon lovagló meztelen, izmos férfiakat ábrázoló szobrokkal kapcsolatban már a 19. században felmerült, hogy Michelangelo munkái lehetnek.

Ida Vitale uruguayi költő a spanyol Cervantes-díj idei nyertese

A 95 éves Ida Vitale az ötödik díjazott női szerző az 1975-ben alapított kitüntetés történetében, amelyet sokan a spanyol irodalmi Nobel-díjnak is neveznek.

Meghalt az Olsen-banda utolsó tagja

Nyolcvanhárom évesen meghalt Morten Grunwald dán színész, akinek halálával a legendás filmbéli bűnözőcsoport, az Olsen-banda utolsó tagja távozott az élők sorából.

Stan Lee egy új szuperhős megalkotásán dolgozott halála előtt

A Pókember, a Vasember és számos más legendás képregényszuperhős alkotója volt.

Most akkor lesz ingyenes Sting & Shaggy-koncert a Hősök terén?

Ne csináljon programot november 24-ére!

Nemzetközi csellófesztivált rendeznek Székesfehérváron

Nemzetközi csellófesztivált rendeznek november 25. és december 2. között Székesfehérváron: a résztvevőknek nemzetközi hírű gordonkaművészek tartanak mesterkurzusokat, de lesznek zongorás egyéni órák, valamint különböző kamarazenei formációkban is fellépnek a hallgatók.

Meghalt Stan Lee, a szuperhősök atyja

95 éves volt.

Fődíjat nyert az X - A rendszerből törölve című thriller Németországban

A Liza, a rókatündér alkotócsapatának új filmje a Filmalap támogatásával készült.

Tóth Barnabás filmje nyerte a marosvásárhelyi Alter-Native rövidfilmfesztivál fődíját

A rövidfilmes versenybe több mint ezer filmet neveztek be, az előzsűri ezek közül válogatta ki a versenyprogram mezőnyét.

Könyvritkaságokat adott vissza az OSZK az evangélikus egyháznak

Ilyen volt a Himnusz kézirata és ilyen a kicsiny, de annál értékesebb Radvánszky-gyűjtemény is.

Tizenegymillió forint volt a legmagasabb leütési ár a Zsolnay-árverésen

Egy 1899-es, pipacsokkal díszített váza és A Hold című női fejszobor érte el a legmagasabb, tizenegymilliós leütési árat a Virág Judit Galéria második Zsolnay-árverésén, amelyen a Nagyváradról származó, 2015-ben elhunyt Friedländer Ádám magángyűjteményének tételeire, valamint egy magyar származású New York-i műgyűjtő kerámiáira licitálhattak az érdeklődők Budapesten.

EKF 2023 - Benyújtotta pályázatát a három magyar döntős város

Debrecen, Győr és Veszprém polgármesterei pénteken benyújtották városuk pályázatát az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

Megnyílt a 20 éves Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár

Hagyományos Kárpát-medencei gasztronómiai kínálattal, ünnepi kulturális programokkal és minőségi iparművészeti kézműves termékekkel várják a vendégeket.

Budapestre jön a Backstreet Boys

A Backstreet Boys több mint húsz év után visszatér Magyarországra. A floridai fiúcsapat 2019. június 25-én a Papp László Budapest Sportcsarnokban ad koncertet jövőre esedékes lemezéhez kapcsolódó világkörüli turnéja részeként.

'Az orvosoknak köszönhetem az életem' - megszólalt Kálloy Molnár Péter

A színészt rohammentő szállította kórházba az Operaházból.

Nagyszabású dokumentumfilm készül Széchenyi Zsigmond életéről

Nagyszabású természetfilmes dokumentumfilm készül az idén 120. éve született Széchenyi Zsigmond Afrika-utazó és vadászíró életéről.

Elmarad az idei Hallgatás Napja kortárszenei fesztivál

Elmarad a november 25-re meghirdetett Hallgatás Napja kortárszenei fesztivál, amelyet a Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar szervezésében a Budapest Music Centerben rendeztek volna meg.

Bartók-átdolgozások Papp Gyulával és világsztárokkal

Bartók-művek átdolgozásai is szerepelnek Leslie Mandoki új, hamarosan megjelenő dupla lemezén. Az anyag első részén a Mini együttesből ismert Papp Gyula által hangszerelt és írt darabok lesznek hallhatók világsztárok előadásában.

Kulka János ismét színpadra áll

Móricz Zsigmond Árvácska című regényének egyik főszerepében tér vissza.

Óriási közönségsikerként zárt a Frida Kahlo-kiállítás

A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlat megnyitását követően hétfőnként is nyitva állt, az utolsó hétvégén pedig éjfélig várta a látogatókat.

Kilenc országból 18 előadást mutatnak be az idei szabadkai Desiré fesztiválon

Tizenhat előadást és egy koncertet, kilenc ország produkcióját láthatja a közönség november 23. és december 1. között a Desiré Central Station kortárs nemzetközi színházi fesztiválon Szabadkán.

Hét alkotó részesült a Nemzet Művésze díjban

Hét alkotó részesült a Nemzet Művésze díjban, amelyet hétfőn vehettek át a Pesti Vigadóban.

Minden fellépését lemondta a betegeskedő Sas József

A Jászai Mari-díjas színész nincs olyan állapotban, hogy vállalja a fellépéseket.

Öt bemutatóval készül a 2018/2019-es évadra a Zentai Magyar Kamaraszínház

Ezek közül az elsőt, egy eredeti rockoperát már be is mutattak a város napján.

Bohém rapszódia: Queen- és Freddie Mercury-film csütörtöktől a mozikban

Bohém rapszódia címmel életrajzi film készült a Queen együttesről, középpontban az énekessel, Freddie Mercuryval. Az eredeti zenéket felvonultató alkotást csütörtöktől játsszák a magyarországi mozik a Fórum Hungary forgalmazásában.

Skandináv krimiket idéző thrillert készített Ujj Mészáros Károly

A skandináv krimiket idéző thrillert készített Ujj Mészáros Károly rendező; az X - A rendszerből törölve című alkotást november 1-jétől vetítik a magyar mozik.

Megnyílt a Szépművészeti Múzeum

Az épület három és fél évig volt zárva, ezalatt mintegy 15 ezer négyzetméternyi alapterületen újult meg, ismét látható például hetven év után a Román Csarnok.

Indiában felavatták a világ legmagasabb szobrát

A Szardar Vallabhbhai Patel ügyvédet, függetlenségi hőst, India első belügyminiszterét ábrázoló alkotás 182 méter magas.

Angliában turnézik a budapesti Solti György Zeneiskola vonószenekara

A zenekar utazását az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Alapítvány A Közjóért és az NKA támogatja.

Előadás közben rosszul lett, mentőautó vitte el Kálloy Molnár Pétert

Vasárnap este az Operettszínházban játszott a Luxemburg grófjában, ekkor történt a baj.

Szegeden is bemutatkoznak az Imre Zoltán Program produkciói

A magyarországi vidéki helyszínek közül elsőként Szegeden mutatják be fiatal koreográfusok a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával készült produkcióikat.

Stratégiai megállapodást kötött a magyar divatügynökség és az olasz divatkamara

Az együttműködés keretében a nemzetközi szinten is első számú divatkamara három éven keresztül stratégiai partnerként támogatja majd a magyar divat fejlődését.

Legyőzhetetlen a Halloween az észak-amerikai mozikban

A film, melyben a főszerepet Jamie Lee Curtis játssza, második hétvégéjén 32 millió dolláros (9,1 milliárd forintos) jegyárbevételt hozott.

Emléktáblát kapott Frakk, a macskák réme

'Frakk, Lukrécia vagy Vízipók olyan hősök, akik a mai napig együtt élnek velünk, ott vannak a hétköznapokban a mai gyerekeknek is.'

Új ismeretterjesztő sorozat a Duna Televízióban

Aranyok Aranya címmel nyolcrészes ismeretterjesztő sorozat indul vasárnap a Duna Televízióban, amely Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából a költő történelmi balladáinak és életének fontos helyszíneit járja végig.

Átadták a 63. Országos Függetlenfilm Fesztivál díjait

Csoma Sándor, Balázs István Balázs és Knapp Dávid Nem történt semmi című filmje nyerte el a 63. Országos Függetlenfilm Fesztivál fődíját.

A bécsi Sigmund Freud parkban állítják ki Szabó Ottó szobrát

Vasárnaptól november 20-ig a bécsi Sigmund Freud parkban lesz látható Szabó Ottó Eltévedt űrhajós című, három méter magas köztéri szobra.

Magyarországon nem vetített filmeket mutat be a Cinema Niche sorozat

A magyar mozikban és televíziós sugárzásban be nem mutatott filmeket lehet megnézni mozivásznon a havonta jelentkező Cinema Niche sorozta keretében, amelynek első vetítését október 28-án tartják a Corvin Moziban.

Mága Zoltán zenekara ad koncertet a Fiumei úti sírkertben

A Fiumei úti sírkert ravatalozója előtti Kegyeleti Parkban Mága Zoltán Budapesti Primarius Szimfonikus Kamarazenekarának ingyenes koncertjére várja az érdeklődőket a Nemzeti Örökség Intézete november 1-jén délután.

Tata elnyerte a Ramsari Város címet

A Ramsari Egyezményt aláíró országok delegációinak részvételével zajló dubaji világkonferencián Tatát Ramsari Város címmel tüntették ki, elismerve a település tevékenységét a vizes élőhelyek védelméért.

Eurimages támogatás Enyedi Ildikó új filmjének

Ötszázezer euró (156,4 millió forint) filmgyártási támogatást szavazott meg az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages legutóbbi ülésén az Enyedi Ildikó rendezésében nemzetközi sztárokkal készülő A feleségem története című Füst Milán adaptációnak.

Értékes történelmi dokumentumok a megújult cseh Nemzeti Múzeumban

Csehszlovákia megalakulásával és történetével összefüggő legfontosabb dokumentumok eredeti példányai is láthatóak lesznek azon a kiállításon, amely vasárnap nyílik a cseh Nemzeti Múzeum felújított történelmi épületében Prágában.

Sinéad O'Connor áttért az iszlám hitre

Az extravagáns viselkedéséről is ismert ír énekesnő új vallásának megfelelő új nevet választott, Sinéadről Shuhadára változtatott.

Megjelent a 2018-as Fehér, Vörös és Rozé Borkiválóságok Könyve

A 2018-as Fehér Borkiválóságok Könyvében a Balaton és a Tokaji Borrégió, a Vörös és Rozé Borkiválóságok Könyvében a Pannon Borrégió termelői szerepeltek a legsikeresebben.

Kiosztották a 18. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál díjait

A kéthetes seregszemle életműdíját Mészáros Márta Kossuth-díjas rendező, forgatókönyvíró nyerte el.

Két nemzetközi fesztiválon három díjat nyert a pécsi Bóbita Bábszínház

'A díjak visszaigazolják a bábszínház magas színvonalú művészi munkáját.'

Oscar-díj - Magyar akció-thriller az animációs jelölések között

A Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar akció-thriller is szerepel a között a huszonöt alkotás között, amelyet neveztek a legjobb egész estés animációs filmek Oscar-díjára.

Szemproblémája segíthette Leonardót zseniális művei megalkotásában

A két szeme két különböző képet látott.

Megjelentek a külhoni irodalmi és művészeti pályázatok eredményei

Döntés született az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a külhoni magyar kultúra támogatására 10 millió forintos keretösszeggel meghirdetett Irodalmi karaván és Művészeti karaván című, meghívásos pályázatairól.

Bejelentették a 10. Canon Digitális Könyvnyomtatási Pályázat nyerteseit

A Magyar Írószövetség zsűrije idén is tíz kötetet díjazott.

136 évvel az alapkőletétel után kap építési engedélyt a Sagrada Familia

A barcelonai Sagrada Familia bazilika 136 évvel az alapkőletétel után kap építési engedélyt, miután az önkormányzat és az illetékes egyházi alapítvány két évnyi tárgyalás után megállapodásra jutott.

Dan Brown: Az elveszett jelkép

Robert Langdont, a Harvard szimbólumkutatóját az utolsó percben kérik fel egy esti előadásra a washingtoni Capitolium épületében.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.