Sandman, az Álmok Fejedelme - Álomország

Harmadjára szólal meg magyarul az Álomúr

A Sandman-sorozat harmadik gyűjteményes kötete négy hátborzongató és szórakoztató történetből áll.

2011.09.10 19:51ma.hu

A Kalliopé egy gyönyörű múzsáról szól, akit egy író tart fogva, azzal a céllal, hogy inspirációt merítsen regényeihez; az Ezer macska álma egy cica szemszögéből regél az emberiség zsarnokságáról; a World Fantasy-díjas Szentivánéji álom William Shakespeare azonos című vígjátékának ősbemutatóját idézi fel; az utolsó, Álarc című történet halhatatlan, elpusztíthatatlan hősnője pedig csak arra vágyik, hogy a halál végre eljöjjön érte.

Az ÁLOMORSZÁG lapjain helyet kapott még egy igazi csemege, Neil Gaimannek a Kalliopéhoz írt eredeti képregény-forgatókönyve is, amely a képregényírás kulisszatitkaiba engedi bepillantani az olvasót.

NEIL GAIMAN

A Fekete orchidea és a Varázskönyvek című képregények mellett az Amerikai istenek, a Coraline (illusztrálta Dave McKean), a Sosehol és a Csillagpor című regények, valamint a Tükör és füst és a Törékeny holmik című novelláskötetek írója. Többek között a Hugo-, a Nebula-, a World Fantasy-díj és a Bram Stoker-díj kitüntetettje. Neil Gaiman Angliában született, jelenleg az Egyesült Államokban él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.