Évtizedek óta nem történ hasonló

Izraeli kórus énekelt a dachaui koncentrációs táborban

Erőteljes, héber nyelvű dalok hangzottak fel csütörtök este az egykori dachaui koncentrációs tábor területén - évtizedek óta nem történ hasonló.

2011.06.17 13:15MTI

Kereken hetven évvel a nácik rémtettei után először énekelt izraeli kórus az egykori koncentrációs tábor területén. A jeruzsálemi zeneművészeti főiskola kamarakórusa és a müncheni vokálegyüttes a dachaui emlékhely evangélikus templomában teltház előtt lépett fel.


A koncert előtt Stanley Sperberg kórusvezető elmondta: "Egy izraeli kórus sem lépett fel még korábban a koncentrációs táborban. Ez nagy lehetőség, különleges és fontos esemény számunkra. Számomra ez jel, hogy a németek és zsidók között megjavulhat a kapcsolat".

A 22 éves Michal Front, akinek a nagyszüleit Auschwitzban gyilkolták meg, szintén fontos eseménynek nevezte, hogy épp Dachauban énekelhet a kórussal.

Az énekesek számára a fellépés a Dachauban elhunytakra való emlékezés egyfajta formája. Fontos lépés, hogy a koncentrációs tábor kapui megnyíltak a héber dalokat éneklő kórus előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.