Moholy-Nagy Galéria Berlinben

A berlini bűvös ötszög - magyar szereplővel

A Collegium Hungaricum Berlin április 5-én megnyitja Moholy-Nagy Galériáját Berlin szívében.

2008.04.02 16:42ma.hu

Berlin legfontosabb képzőművészeti eseménysorozata, a Berlini Biennale alkalmából a német főváros történelmi múzeumnegyedében magyar és nemzetközi képzőművészetet bemutató új kortárs galéria nyílik. A CHB Moholy Nagy Galeriája az ötödik csúcsa annak az új galéria-ötszögnek, amely Berlin történelmi szívében a kortárs képzőművészetet képviseli, - hangsúlyozta Coco Kuhn, a Temporäre Kunsthalle vezetője a megnyitásra készülő magyar galériában való látogatásakor.

A Kunst-Werke, a belvárosi Schinkel Pavillon, a Contemporary Fine Arts Galéria, valamint a hatalmas méretű Temporäre Kunsthalle mellett nyíló, újonnan alapított Moholy-Nagy Galéria vezetésére Can Togay János, a Collegium Hungaricum igazgatója Baksa-Soós Veronikát, a Ludwig Múzeum volt kurátorát kérte fel. A Moholy-Nagy Galéria megnyitására Gerhes Gábor és Roskó Gábor "ACHRONIA: IDŐ NÈLKÜL" c. kiállításával 2008. április 5-én, szombaton 18 órakor kerül sor a Collegium Hungaricum Berlin új, Dorotheenstrasse-beli épületében.

A kiállítás május 12-ig tekinthető meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.