Uzonyi Ferenc műveit csodálhatják meg

Különleges festménykiállítás a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetem idén ünnepli a gazdasági és agrár-felsőoktatás 140 éves évfordulóját. A jeles jubileumot egész éven át változatos programok kísérik, melynek keretében nyílik meg 2008. március 27-én az egykori hallgató, Uzonyi Ferenc festőművész kiállítása is az Agrár- és Műszaki Tudományok Centrumában.

2008.03.26 17:00ma.hu

Idén ünnepli fennállásának 140. évfordulóját a gazdasági és agrár-felsőoktatás Debrecenben, melynek alkalmából a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma egész évben változatos programokkal várja az érdeklődőket. Az eseménysorozat keretében nyílik meg 2008. március 27-én többek között az a különleges festménykiállítás is, mely az intézmény egykori növendéke, Uzonyi Ferenc festő műveit mutatja be a közönség számára.

A kiállításon a fiatal művész szimbolista jellegű festményeiből tekinthetnek meg egy csokorra valót az érdeklődők. A könnyed vonalvezetésű és atmoszférájú képek többnyire figurális kompozíciókat és csendéletet ábrázolnak. Az egykori agrárhallgató 1991 óta tevékenykedik szabadfoglalkozású képzőművészként. A festő-művész egyetemi évei alatt a Csontváry, majd a Mata János Képzőművészeti Körhöz tartozott, mesterei között megtalálható volt Rácz Imre, Lukács Gábor, Gilbert Lupfer, Kapcsa János, Fátyol Zoltán és Bényi Árpád is.

Rendszeres résztvevője a mártélyi és a zebegényi művésztelepnek. Uzonyi Ferenc eddig számos hazai és külhoni tárlaton szerepelt sikerrel: debreceni kiállításai mellett rendszeresen van jelen budapesti, miskolci, nyíregyházi, zalaegerszegi, szolnoki, és kaposvári bemutatókon is. Festményei láthatóak voltak többek között Bécsben, Hamburgban, Karsruhe-ban és Langenbachban is.

Kiállítás időpontja:
2008. március 27. – április 8.
Helyszín:
Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centrum, Aula

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.