1968.04.04.

Soha nem látott fotók Martin Luther King gyilkosáról

Rég elfeledett és soha nyilvánosságra nem hozott fotókkal is megemlékeznek Martin Luther King amerikai polgárjogi harcos meggyilkolásáról az Egyesült Államokban.

2011.03.31 11:14MTI

A szerdán közzétett fekete-fehér fényképek King gyilkosát, James Earl Rayt örökítették meg, amint a 43 évvel ezelőtti merénylet miatt börtönbe viszik. A több tucat fénykép, köztük Ray egy levele, melyet a börtönben írt, még 2007-ben került elő Memphisben egy raktárból.

A fotók többségét még soha nem hozták nyilvánosságra.

Az egyik képen úgy tűnik, hogy Ray golyóálló mellényben van - feltehetően elővigyázatosságból adták rá, nehogy merénylő végezzen vele is. A színes bőrű Martin Luther Kinget 1968. április 4-én lőtték le Memphisben. Rayt két hónappal később fogták el. 30 évvel később halt meg - börtönben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.