Liszt Ferenc és a "czigány zene"

Megkezdődött a 31. Budapesti Tavaszi Fesztivál

A Néprajzi Múzeum Liszt Ferenc és a "czigány zene" című kiállításának pénteki megnyitójával megkezdődött az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF), amelyet Liszt születésének 200. évfordulója és a magyar uniós elnökség jegyében rendeznek meg.

2011.03.18 13:13MTI

"Egy város nemcsak kőből és fémből épül fel, hanem zenéből, irodalomból, táncból és művészetből is. Budapest kulturális profilja elképzelhetetlen ezen szellemi alkotóelemek nélkül, és különösen a Budapesti Tavaszi Fesztivál nélkül" - hangsúlyozta köszöntő beszédében Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter.

A Vendégünk Európa mottójú rendezvénysorozaton 17 nap alatt 97 program, számtalan koncert, színházi előadás, kiállítás és táncprodukció várja a közönséget.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.