127 centi, 65 kilogramm, és gyanúsan míves

Elloptak egy Rodin-szobrot az Izraeli Múzeumból

Az Izraeli Múzeumból ellopták Auguste Rodin egyik szobrát - írta szerdán a jeruzsálemi sajtó.

2011.03.09 12:14MTI

A nagy francia írót, Honoré de Balzacot meztelenül, összefont karokkal ábrázoló bronzszobornak a múzeum közelmúltbeli felújításakor veszett nyoma. A műremek egy volt Rodin számos akttanulmánya közül, amelyeket a híres párizsi Balzac-szobor elkészítése előtt alkotott Rodin.

Ellopták Balzacot - vajon merre lehet a mestermű?


A bronzszobrot egy amerikai műgyűjtő, Billy Rose ajándékozta az Izraeli Múzeumnak. Az alkotás a Rodinről elnevezett szoborkertben állt, de mialatt renoválták a múzeumot, más helyre vitték. Akkor észlelték eltűnését, amikor három hónappal ezelőtt az épület felújítása befejeződött, és a szobrot vissza akarták helyezni eredeti helyére.

A mű 127 centiméter magas, 61 centiméter széles, és 65 kilogrammot nyom.

A Háárec című izraeli napilap azt írja, hogy daruskocsi nélkül nem lehetett volna elmozdítani a helyéből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.