Stiláris hibából tartalmi probléma?

Nem szó szerint idézték Tarr Béla szavait

Hatalmas botrányt kavart Tarr Béla Tagesspiegelben szombaton megjelent interjúja, melyben több alkalommal is kritizálta a magyar kormány politikáját. A berlini filmfesztiválon A torinói ló című filmjével Ezüstmedve-díjat nyert rendező azzal magyarázta a német újságban megjelent interjút a kultúráért felelős államtitkárnak: félreértelmezték szavait.

2011.02.21 12:17ma.hu

Tarr Béla, azt megelőzően adott interjút a Tagesspiegel újságírójának, hogy kitüntették új filmjét, A torinói ló című alkotást a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál nagydíjával.

A német lap szombati száma azt írta: a rendező tiltakozik a magyar kormány kultúrpolitikája ellen, ami szerinte tönkreteszi az alkotók munkafeltételeit. "Ez a kormány éppen most változtatja meg az alkotmányt, és húsz évnyi hivatali időre rendezkedik be. A kormánynak kell mennie, nem nekem." Tarr a cikk szerint azt is mondta: a magyar kormány gyűlöli az értelmiséget, mert az liberális és ellenzéki.

Szőcs Géza, kultúráért felelős államtitkár az esetet a Hír Televízió Kontraszt című műsorában kommentálta: „Nagyon örültem Tarr Béla díjának, telefonon gratuláltam neki. Azt tudtam meg, hogy nem szó szerint azokat mondta, amiket a Tagesspiegel a szájába adott. Ezt nekem bizalmasan mondta el, nem tudom, hogy korrekciót kér-e. Tarr szerint a megjelentek szöges ellentétben állnak mindazzal, amit nyilatkozott.”

Lapértesülések szerint Tarr Béla jelenleg is Berlinben van, ahol éppen egyeztet az interjút készítő újságíróval, vajon hol értették félre egymást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.