Exit Through the Gift Shop

Banksy már Los Angeles-ben "kampányol" az Oscar-díjának

Oscar-díjért versenyez a graffitiművész Banksy Exit Through the Gift Shop című filmje, a művész rendhagyó kampányt folytat Los Angelesben.

2011.02.18 07:54MTI

Az ismeretlen brit alkotó jellegzetes humorával és stílusjegyeivel fűszerezte a Los Angelesben kihelyezett grafittialkotásait, látható gyújtogató Charlie Brown - Snoopy kutya barátja - és koktélozó Miki egér is a városképet színező műveken.

Utóbbi mű épp a rendezők céhének épületével szemben kapott helyet, Miki cseppet sem jól nevelten egy modell melleit fogdossa rajta.

Egy másik graffitin Oscar-szobor alakja látható, amint épp A csillagok háborúja katonái őrzik. A szoborra egy fiú lő gépfegyverrel.


Banksy az egyik legrejtélyesebb alakja a művészvilágnak, a Bristol városában hírnevet szerző alkotó kiléte még mindig nem ismert, noha már az 1990-es években nagy feltűnést keltett.

Exit Through the Gift Shop című street-art filmjét a 2010-es Sundance Filmfesztiválon mutatták be, a mű a legjobb dokumentumfilmek mezőnyében szerepel.

Az Oscar-díjakat február 27-én osztják ki Los Angelesben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.