100 millió forinttal csökkenti

A Budapesti Fesztiválzenekar tárgyalna a támogatáscsökkenésről

A Budapesti Fesztiválzenekar alapítvány kuratóriumának elnöksége szombaton válságmegbeszélést tartott, mivel a főváros és a kulturális tárca kilátásba helyezte, hogy 75, illetve 100 millió forinttal csökkenti a BFZ támogatását.

2011.02.12 15:28MTI

Az elnökség úgy látja - írják közleményükben -, hogy a zenekar közpénztámogatásának csaknem 20 százalékos csökkentése súlyosan veszélyeztetné a zenekar hazai és nemzetközi koncert-kötelezettségeit. Ezért feltétlenül további tárgyalásokat tartanak szükségesnek a helyzet megoldására - mondta el Körner Tamás, a zenekar igazgatója az MTI-nek szombaton.

Elsősorban a fővárossal és a szaktárcával kívánnak egyeztetni, de mindenkivel tárgyalnának, aki szerepet vállalhat a megoldásban, a partnerek köre korlátlan - fűzte hozzá. A Budapesti Fesztiválzenekar igazgatóját néhány napja levélben és szóban is értesítette Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes, hogy a költségvetés tervezetébe 395 millió forintot, a tavalyinál 75 millióval kevesebbet állítottak be.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális államtitkára, Szőcs Géza kabinetfőnöke, Elekes Botond pedig levélben értesítette a BFZ vezetését, hogy a költségvetési soron - ahogy tavaly - az idén 450 millió forint támogatásra számíthatnak, de a miniszteri keretből adható a plusz 100 milliós részt nem kapják meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.