Malina Hedvig most is megosztja a közvéleményt

Olvassa el: Vrabec Mária: Hedvig

Malina Hedvig ügye még ma, négy évvel az eset kirobbanása után is megosztja a közvéleményt.

2011.01.05 14:30libri

Az ország egyik fele azt állítja, hazudik és bűnös ez a fiatal nő, a másik fele azt mondja, elhiszi, hogy Nyitrán megtámadták és megverték Malina Hedviget.

A nézetkülönbséget a médiában megjelenő zavaros, egymásnak ellentmondó hírek okozzák: mást állítanak a hivatalos szervek, és más derül ki a sértett, valamint azok vallomásaiból, akik az eset megtörténte után látták a lányt.

Ráadásul az ügy hátterében kirajzolódnak a nagypolitikai játszmák erővonalai is, amelyekbe az utca embere csak kivételes esetekben nyer bepillantást.

Vajon mi az igazság?

A könyv ennek a kérdésnek a megválaszolására törekszik.

Megszólal benne Malina Hedvig, aki elmondja, mi történt vele azon a rossz emlékű napon. Megszólal Roman Kvasnica, a lány ügyvédje, aki a jog eszközeivel igyekszik felgöngyölni a szövevényes ügy szálait, s aki naponta kénytelen megküzdeni a munkáját gátló erőkkel.

S végül megszólal Jozef Hasto, a neves pszichiáter, aki szakmája szabályai szerint foglalkozott Malina Hedviggel, s akinek a lány megengedte, hogy leásson a lelke mélyébe.

A végeredmény egy érdekfeszítő dokumentumregény, amelynek tényeit szabadon konfrontáltathatja magában az olvasó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.