Reggae a Gödörben

Ladánybene 27: karácsonyi koncert a jubileumi év végén

Karácsonyi koncerttel zárja le jubileumi évét a hazai reggae színtér rangidős csapata, a Ladánybene 27; a negyedszázados fennállását idén ünneplő zenekar december 25-én a Gödör klubban lép fel.

2010.12.18 12:22MTI

Az este vendégzenekara az utóbbi időszakban komoly fejlődésen átment baráti supergroup, a Dubaku Band lesz, amely az Another Day és a Budapest Riddim tagjaiból verbuválódott. Műsorukban a legnagyobb roots klasszikusok szerepelnek - tájékoztatta az LB27 az MTI-t. A Ladánybene 27 augusztus közepén a Sziget Nagyszínpadán tartott reggae ünnepen lépett fel utoljára Budapesten.

Az őszt vidéki fellépésekkel és a próbateremben készülő új zenékkel töltötte a zenekar. A jubileumi évhez kapcsolódva a zenekar készített egy riddim albumot (Color Dem), főszerepet vállalt a Ride Di Riddim Fesztiválon, koncerttel tisztelgett Bob Marley 65. születésnapján, márciusban háromórás fellépéssel ünnepelte 25. születésnapját az A38-on. Bár új LB27-album megjelenéséről még nincs szó, a zenekar tájékoztatása szerint a közönség a karácsonyi koncerten már néhány új dalt is hallhat.

Az LB27 csapatát erősíti majd Vókó Peti (Another Day/Dubaku Band) perkás, valamint ezen az estén debütál egy háromfős fúvós trió (Görögh Dani, Abbas Murád és Pásztor Ákos). A koncert után Selekta Áfonya és az LB Reggae Sound System (RasTamás és T.B.Homelock) lesz a dj.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.