Megrendezik Londonban a "rendes" mellett

Kulturális olimpia is lesz 2012-ben

Toni Morrison Nobel-díjas amerikai író és Cate Blanchett Oscar-díjas színésznő is szerepel a 2012-es londoni olimpiával párhuzamosan megrendezésre kerülő 12 hetes londoni művészeti fesztiválon.

2010.12.08 12:30MTI

A kulturális olimpia 2012. június 21. és szeptember 9. között több mint ezer művészeti eseményt kínál a városba érkező hárommillió látogatónak.

A rendezvények egy része mindenki számára ingyenes lesz - jelentették be kedden a szervezők.

A képzőművészetet többek között olyan kortárs művészek képviselik majd, mint Rachel Whiteread és Olafur Eliasson. Nagyszabású kiállítása nyílik David Hockney-nak és Lucian Freudnak.

Egy sor rövidfilmet is vetítenek a fesztivál keretében, köztük az elismert brit rendező, Mike Leigh egy alkotását. A gazdag és sokszínű zenei programban mások mellett Damon Albarn (Blur, Gorillaz) és Philip Glass szerepel a tervezett fellépők között.

Cate Blanchett a kortárs német szerző, Botho Strauss Gross und Klein (Nagy és kicsi) című darabjának új színpadi adaptációjában lép fel a Sydney Színházi Társulattal a színházi programsorozatban.

A kulturális olimpia a táncművészet és a költészet kiválóságait is felvonultatja.

"Kevesebb, mint 600 napunk maradt a Föld legnagyobb sportműsorának kezdetéig, amit hasonlóképpen emlékezetes és izgalmas kulturális programmal akarunk párosítani
" - hangsúlyozta Boris Johnson, London polgármestere.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.