Legjobb rendező és operatőr kategóriák nyertek

Két magyar díjazottja is van a malagai filmfesztiválnak!

Pater Sparrow a legjobb rendező, Pohárnok Gergely pedig a legjobb operatőr díját nyerte a malagai Fancine nemzetközi filmfesztiválon a hétvégén - tájékoztatta a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-t.

2010.11.22 13:16MTI

A fantasztikus filmek nemzetközi seregszemléjét huszadik alkalommal rendezték meg a spanyol városban. Pater Sparrow-t első játékfilmjéért, az 1-ért díjazták a legjobb rendező díjával, Pohárnok Gergelyt pedig Vranik Roland Adás című mozijának fényképezéséért ismerték el.

Pater Sparrow, azaz Verebes Zoltán Stanislaw Lem lengyel író Az emberiség egy perce című esszéje alapján készítette 1 című első játékfilmjét, amely a tavalyi Magyar Filmszemlén négy - a legjobb operatőrnek, vágónak, látványtervezőnek, valamint producernek járó - díjat nyert el.

Vranik Roland utópiája, az Adás a képernyők nélküli világról áprilisban az amszterdami Imagine filmfesztiválon Ezüst Mélies-díjat kapott. Mindkét film a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.