A színész Ken Follett filmes adaptációjában

Réti Barnabás a világsztárok között

Réti Barnabás Ken Follett filmes adaptációjában világsztárok között Elképzelhető, hogy a Barátok közt egykori Erikjének, Réti Barnabásnak már nem is kell túl sokat várnia egy ígéretes hollywoodi szerződésre.

2010.11.05 11:45ma.hu
Szabó István: Csodálatos Júlia

Korábban már feltűnt kisebb epizódszerepekben hazánkban forgatott nemzetközi filmekben, köztük Szabó István Csodálatos Júliájában és Peter Greenaway egyik filmjében.

Legutóbb a Ken Follett féle Katedrálisban alakított egy szerzetest, itt többek között Donald Sutherland, Ian McShane, Rufus Sewell és Matthew Macfadyen voltak a főbb sztárok.

A film egy mini sorozat Follett regénye alapján. A tengerentúlon már bemutatták óriási sikerrel és nálunk is hamarosan műsorára tűzi az egyik kereskedelmi televízió

. "A szerepre az énektudásom miatt is választottak ki, rövid időn belül kellett megtanulnom több latin nyelvű gregorián dalt. Azt, hogy mennyi időre leszek látható benne, még nem tudom. Valószínűleg apróbb villanásaim lesznek, de nagyon tartalmas 13 napot töltöttem a stábbal.
" - mesélte a színész.

Follett egyik legnépszerűbb regénye egy 12. századi angliai városkában, Kingsbridge-ben játszódik, a történet a katedrális építése körül bonyolódik, melyért a Benedek-rendi szerzetesek küzdenek szinte az egész világgal és még saját, féltékeny egyházukkal is.

Mindez egy polgárháború közepén, körülöttük vér, ármány és szerelem.

Barnabás ezt megelőzően a New York Film Academy-n vett kurzusokat, ahol a színészmesterségen kívül a filmes háttérmunkába is belekóstolhatott, híres hollywoodi filmek jeleneteit forgatták újra.

A vizsgámon Robert De Niro és Sharon Stone jelenetét játszottuk el a Casinóból. Emellett kivettük a részünket a kamera mögötti munkákból is. Ha kellett, megrendeztük a feladatnak kijelölt jelenteket és storyboardot rajzoltunk. Elméleti óráink is voltak, intenzív színésztréninggel, a filmezés mellett pedig az angol Shakespeare-játszást is tanulhattuk.”- mesélt tengerentúli kalandjáról a fiatal színész.

Réti Barnabást a Stephen King féle Tortúra főszerepében is láthatjuk a Karinthy Színházban, amit az eredeti jogtulajdonos engedélyével, a világon egyedül Magyarországon láthatnak a színházbajárók.

Valamint társszerzőként dolgozik egy nagy formátumú musical megírásán is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.