A fil kedvéért egész kis várost építettek

Bordélyházban lakik Jeff Bridges

Kevesen tudják, hogy az Oscar-díjas Jeff Briges harminc éve egy bordélyházban lakik. Történt ugyanis, hogy a Mennyország kapuja című western számára egész kis várost építettek, és az egyik épület egy takaros bordélyház volt.

2010.11.03 13:45UIP

A forgatás végén Michael Cimino rendező megkérdezte a stáb tagjaitól, ki szeretné hazavinni, és Bridges azonnal jelentkezett.

Már az első felvételek alatt beleszerettem – meséli a színész. – Gyönyörű, kézzel faragott tölgyfagerendákból áll, és nem csak afféle díszlet, hanem komoly iparosmunka. Amikor az enyém lett, szétkaptuk, az összes gerendát felpakoltuk egy nyergesvontatóra, és elszállítottuk a 200 mérföldre található farmunkra. Ma is ott áll, persze azért az idők során építettünk hozzá ezt-azt. Nagyon szeretem a hangulatát, és még a golyónyomok is ott vannak a falban.

A Mennyország kapuja egyébként akkora bukta lett, hogy csődbe vitte a United Artists stúdiót – talán Bridges az egyetlen, akinek a ház révén szép emléke van róla.

Jeff Bridgest legközelebb szintén westernben láthatjuk, A félszemű azonban korántsem ígérkezik bukásnak, hiszen a Coen-fivérek jegyzik.

A színész rendőrbírót alakít, akit egy kislány felfogad, hogy ölje meg apja gyilkosát.

(True Grit – hazai bemutató: 2011. február)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.