Ünnepi istentiszteletek országszerte

Ma van a reformáció világnapja

Ma van a reformáció emléknapja, ennek alkalmából ünnepi istentiszteleteket, megemlékezéseket tartanak országszerte. A központi ünnepségeket Budapesten rendezik meg; ezekkel zárul le a reformáció hónapjának több mint száz programot magában foglaló eseménysorozata.

2010.10.31 08:39MTI

A reformáció fővárosi emlékparkjában Lengyel Anna evangélikus egyházkerületi felügyelő, szerkesztő-riporter mond ünnepi beszédet, majd Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) elnöke tart áhítatot és az eseményen megjelenő egyházi vezetők áldást mondanak.

Ezután országos reformációi istentisztelet lesz a Deák téri evangélikus templomban, ahol Bogárdi Szabó István református püspök hirdet igét és Ittzés János, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke tart előadást.

Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület elnöke, a zsinat lelkészi elnöke ma Debrecenben, a Kossuth utcai református egyházközség templomában hirdet igét.

Október 31-én világszerte arra emlékeznek, hogy Luther Márton német Ágoston-rendi szerzetes, a reformáció megindítója 1517-ben ezen a napon tűzte ki 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.