A Szeretem Budapestet Mozgalom ötlete

Fővárosi házszépségversenyt hirdetnek

A budapesti belváros házainak szépségversenyét hirdette meg a Szeretem Budapestet Mozgalom (SzeBu).

2010.10.28 18:45MTI

A Házak Szépe 2010 elnevezésű versenyen az utóbbi években falfirkáktól megszabadított emblematikus épületekre lehet szavazni a mozgalom internetes oldalán - november 30-ig.

Az első három helyezett ház a dicsőségen túl ingyenes falfirkamentességet élvezhet további egy évig - olvasható a szervezők keddi közleményében.

A SzeBu 2004 óta dolgozik a főváros szépségének megőrzésén, tisztábbá és élhetővé tételén.

A mozgalom tevékenységének és a fővárossal történő együttműködésének köszönhetően 2010 szeptemberéig mintegy 101 ezer négyzetméternyi falfirkát távolítottak el több mint 2500 házról, épületről, hídról és aluljárókból egy 360 millió forintos fővárosi program keretében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.