18 évesen leszállt a Vörös téren

Színdarab lett a merész pilóta moszkvai akciójából

Mathias Rust mindössze 18 évesen egy Cessna 172-es géppel leszállt a Vörös téren, darabot Hamburgban állították színpadra

2010.10.22 17:45MTI

Színpadra állították Mathias Rust, a moszkvai Vörös téren 1987-ben leszállt pilóta életét, a darab bemutatóját csütörtökön tartották Hamburgban.

A német Rust anno óriási feltűnést keltett, amikor Cessna 172-es gépével landolt a rettegett Kreml közelében. A pilóta életét bemutató Rust - Ein deutscher Messias (Rust - Egy német messiás) című darab a Studio Braun elnevezésű íróműhelyből származik.

A címszerepben a Sophie Scholl - Aki szembeszállt Hitlerrel című filmből megismert Fabian Hinrichs látható.

A darab - írói szerint - Rust személyén keresztül mutatja be a nyolcvanas évek és a Kohl kancellár fémjelezte Nyugat-Németország világát.

Mathias Rust mindössze 18 évesen, hobbipilótaként vitte véghez elképesztő cselekedetét. Vakmerő tettéért négy év munkatáborral sújtották, de 1988-ban szabadon engedték, és visszaküldték Németországba. Később azzal került az újságok címlapjára, hogy megtámadott, és molesztált egy fiatal nőt.

Ezért két és fél év börtönre ítélték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.