Mark David Chapman kérelmét elutasították

Börtönben marad John Lennon gyilkosa

Mark David Chapman próbaidőre bocsátásáért benyújtott kérelmét elutasította New York állam illetékes kegyelmi bizottsága.

2010.09.08 13:15ma.hu
Mark David Chapman

Harminc évvel John Lennon meggyilkolása után, hatodszor is elutasította kedden a gyilkos, Mark David Chapman próbaidőre bocsátásáért benyújtott kérelmét New York állam illetékes kegyelmi bizottsága.

John Lennon özvegye, Yoko Ono mind a hat alkalommal levélben kérte, hogy tagadják meg a szabadlábra helyezést férje gyilkosától.

Chapman, aki büntetését az atticai szigorított felügyeletű fegyházban tölti, legközelebb két év múlva nyújthat be újabb folyamodványt szabadlábra helyezése érdekében.

Az illetékes bizottság, amely video-távkapcsolat útján hallgatta ki Chapmant, közleményében ezúttal nem indokolta a kérelem elutasítását.

A legutóbbi, 2008-as hasonló határozat értelmében az elítéltnek "közbiztonsági és közjóléti megfontolások miatt" kellett rács mögött maradnia.

A ma már 55 éves férfit "20 évtől élethosszig terjedő" szabadságvesztésre ítélték, miután 1980. december 8-án New York-i lakása előtt lelőtte John Lennont, a Beatles egykori meghatározó tagját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.