Az Alkonyat vámpírsorozat írója is az élbolyban

James Patterson a világ legjobban kereső írója

James Patterson a világ legjobban fizetett írója, a Forbes magazin szerint az amerikai regényíró évi 70 millió dollár (15 milliárd forint) bevételre tesz szert.

2010.08.22 17:32MTI

A Forbes magazin rangsorában a második helyen az Alkonyat vámpírsorozat írója, Stephenie Meyer áll 40 millió dollárral, utána Stephen King következik 34 millió dollárral. Az amerikai magazin az éves jövedelem kiszámításakor nemcsak a könyvekből származó jogdíjakat, hanem a film-és televíziós jogokból, a számítógépes játékokból és máshonnan származó bevételeket is figyelembe vette a 2009. június 1. és 2010. június 1. közötti időszakban.

A rangsor érdekessége, hogy Stephenie Meyernek ebben az időszakban ugyan egyetlen egy könyve sem jelent meg, viszont regényeinek megfilmesítése jól hozott a konyhára. A negyedik helyre került a romantikus regényíró Danielle Steel, aki 32 millió dollárt keresett az adott időszakban, az ötödik Ken Follett brit író 20 millió dollárral. John Grisham, a jogi thrillerek mestere és J.K Rowling, a Harry Potter-regények írója 10-10 millió dollárral a 10. helyre került a listán, amely teljes terjedelemben a www.forbes.com honlapon olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.