20 perces kompozíció készül

Szirtes Edina Mókus készíti idén a Tűzijáték zenéjét!

Az augusztus 20-i tűzijáték zenéje is, mint minden más az idei ünnepen, az összefogás jegyében készül! A tehetséges, Fonogram-díjas énekes-szerző muzsikust, Szirtes Edina Mókust kérték fel a közel 20 perces kompozíció megírására.

2010.08.13 17:40ma.hu

A kompozíció tartalmazza az "Áldás" című zenei részletet, az "Örömtánc" című televíziós tehetségkutató verseny győztes dalát. Az eseményre komponált muzsika több stílust tartalmaz, de természetesen a világzenei jelleg nem maradhat el most sem.

A szerző ígérete szerint az elkészült mű igazán ünnephez méltó lesz!

"Számomra hatalmas megtiszteltetés, hogy engem kértek fel erre a csodálatos feladatra. Igazán érdekes munkafolyamat a kompozíció megírása, hiszen a zenében helyenként egy vonószenekart és egy kórust kellett kiváltanom egyszemélyben."

Mókusnak igen sűrű az idei nyara, hiszen a szegedi SZIN nyitónapját augusztus 25-én Mókus és a Fabula Rasa zenekar kezdi a nagyszínpadon, olyan kiemelkedő személyek társaságában, mint Presser Gábor, Falusi Mariann és a Csík zenekar!

Közös zenéléseken túl az új "Tesséklássék" című lemezről is játszik Mókus zenekarával!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.