10%-os drágulás a budapesti állatkertben

Drágul a jegy az állatkertben

Péntektől kis mértékben drágulnak a Fővárosi Állat- és Növénykert belépti díjai. A legfontosabb jegytípusok ára 7-10 %-kal emelkedik, de például a fogyatékossággal élők számára váltható jelképes jegy ára változatlan marad.

2010.07.09 10:30ma.hu

A pedagógusok számára továbbra is ingyenes lesz a belépés. Érdemes felidézni, hogy a jegyárak ÁFA tartalmának egy évvel ezelőtti növelésekor a belépti díjak nem változtak, a különbözetet az elmúlt egy évben a városligeti intézmény vállalta magára. Kis mértékben drágulnak a Fővárosi Állat- és Növénykert jegyárai július 9-től, azaz most péntektől. 

A legfontosabb jegytípusok ára 7-10 %-kal emelkedik, így egy felnőttjegy ezután 1990 forintba fog kerülni, gyermekek, diákok és nyugdíjasok részére pedig 1390 forintos áron váltható kedvezményes belépőjegy. 

Bár a legtöbb jegy és bérlettípus ára változik, továbbra is megmarad a kedvezmények rendszere. A gyermekek, diákok és nyugdíjasok kedvezménye mellett továbbra is lesz kedvezményes családi jegy, illetve megmarad a csoportos kedvezmények rendszere is. 

A tanulmányi csoportokat, közintézmények nyári táborait érintő intézményi jegy, illetve a Budapest tömbjegy esetében az új árat csak szeptember 1-től vezetik be. 

Ennek oka, hogy az Állatkert a tavaly szeptemberben kiküldött pedagógiai programkínálatában szereplő jegyárakat – méltányosságból – egészen a következő tandíj kezdetéig fenn kívánja tartani. A jegyárak változása nem érinti a fogyatékossággal élők számára váltható jelképes jegyet, annak ára továbbra is 300 Ft lesz. Ingyenes marad a belépés a pedagógusok, valamint a 2 éven aluli gyermekek számára is. 

Az árak mérsékelt emelését az infláció, illetve a fogyasztói árak emelkedése tette szükségessé. Érdemes megjegyezni, hogy az állatkerti jegyárak 2009 áprilisa óta nem változtak, pedig 2009. július 1-től a belépti díjak ÁFA tartalma 20-ról 25 %-ra növekedett. 

A különbözetet az elmúlt egy év során az Állatkert vállalta át a látogatóktól, ezért nem lehetett érzékelni a jegyárakon az ÁFA emelését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.