Színházi előadások sora

Nyíregyházi Nyáresték júliusban és augusztusban

Hét színházi előadás és egy különleges kiállítás várja a Nyíregyházi Nyáresték idei programsorozatának nézőit július 3. és augusztus 14. között a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

2010.07.01 10:35MTI

Venyige Sándor, a szervező Stáb Produkciós Kft. ügyvezető-igazgatója az MTI-nek elmondta: a rendezvénysorozattal az igényes szórakoztatásra vágyó nézőknek kínálnak programot a nyíregyházi szabadtéri színpadon és a városháza udvarán kialakított játszóhelyen. 

A Nyíregyházi Nyáresték egy táncprodukcióval, a Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana-előadásával indul július 3-án. Juronics Tamás koreográfiájával már külföldön is sok helyütt vendégszerepelt a társulat, Finnországtól Spanyolországon és Izraelen keresztül egészen Mexikóig. 

Az előadás előtt a nyíregyházi szabadtéri színpad rózsakertjében egy egyedülálló kiállítás-sorozat indul: Képmutatás takarásban címmel színészek, zenészek és médiaszemélyiségek alkotásait láthatják az érdeklődők. 

A tárlaton - amelyet a színházi előadások estéin, a jeggyel rendelkezők tekinthetnek meg - bemutatják két egykori színészóriás, Agárdy Gábor és Darvas Iván ikonjait, illetve karikatúráit, de Verebes István, Bárány Frigyes, Szabó Győző, Szabó Sipos Barnabás, Till Attila, Boros Lajos, Ágnes Vanilla, Póka Balázs, Tabáni István, valamint a Quimby együttes három tagja, Kiss Tibi, Kárpáti József és Mikuli Ferenc is bemutatkozik kevésbé ismert oldaláról.
 
A Nyíregyházi Nyáresték sorában július 23-24-én a Veszprémi Petőfi Színház Kakukkfészek című előadására várják a közönséget. A veszprémi színészek a darabbal tavaly elhunyt igazgató-rendezőjük, Bujtor István emléke előtt tisztelegnek, akinek ez volt az utolsó rendezése. 

Augusztus 6-7-én és 13-14-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Vidám kísértet című produkciója szerepel műsoron. A komédiában a helyi színház társulatának legnépszerűbb tagjai, Pregitzer Fruzsina, Horváth László Attila és Gosztola Adél játsszák a főbb szerepeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.