Újabb magyar film nemzetközi

Pejó Róbert filmje Karlovy Varyban

Pejó Róbert Látogatás című játékfilmjét is levetítik a pénteken kezdődő 45. Karlovy Vary-i filmfesztiválon, a Horizontok elnevezésű válogatás keretében.

2010.06.30 12:40MTI

A Közép-Európa A-kategóriás seregszemléjére, a híres csehországi fürdővárosba meghívott thriller, amelynek Gryllus Dorka a főszereplője, az idei Magyar Filmszemlén megosztva elnyerte a legjobb rendező díját.

A Látogatás osztrák-magyar-svájci koprodukcióban készült a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) támogatásával, Karlovy Varyban a Horizontok elnevezésű válogatásban lesz látható - közölte az MMKA és a Magyar Filmunió szerdán az MTI-vel.

Karlovy Varyban a Hajdu Zoltán Miklós főszereplésével készült Elveszett személyek körzete (Lost Persons Area) című belga-magyar koprodukcióit is műsorra tűzik; Caroline Strubbe első játékfilmjét a belga filmművészet újdonságait felvonultató különprogramban vetítik. A fesztiválhoz számos szakmai program kapcsolódik, amelyekre Nemes Gyula és Miklauzic Bence rendező legújabb, jelenleg utómunka alatti filmjével érkezik.

A Letűnt világ című dokumentumfilmjéért 2008-ban Kristályglóbusszal díjazott Nemes Gyula legújabb alkotásával tér vissza Karlovy Varyba. A Negatív magyar filmtörténet című munka a "Docu Talents from the East" fórumra meghívott kilenc kreatív dokumentumfilm között mutatkozik be a szakmai közönségnek. Miklauzic Bence magyar-lengyel koprodukcióban készíti második játékfilmjét A zöld sárkány gyermekei címmel.

A Rátóti Zoltán főszereplésével készülő mozit a rendező és Berger József producer a "Works in Progress" program keretében mutatja be a szakmai közönségnek, köztük külföldi forgalmazóknak és filmvásárlóknak.

A Nemzetközi Filmklubszövetség (FICC) Don Quijote-díjáról döntő zsűriben Tajta Kriszta képviseli Magyarországot a csehországi fürdővárosban. Az idei fesztiválon a nagyjátékfilmes versenyben 12 alkotás versenyez, 16 film pedig a dokumentumfilmek között indul.

A zsűri elnöke Jiri Bartoska, a nyitófilm a Scott Cooper által rendezett Crazy Heart (Őrült szív) című amerikai alkotás lesz, amelynek főszereplője, Jeff Bridges idén Oscar- és Golden Globe-díjat is kapott ebben nyújtott alakításáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.