A vb szünnapon is van mit csinálni!

Borszerda: közel 200 étterem csatlakozott

A világbajnokság szünnapján rendezik meg az idei első Borszerdát, amelyhez közel 200 étterem csatlakozott.

2010.06.29 20:30MTI

A kezdeményezésben részt vevő éttermek ezen a napon fél áron adják a minőségi magyar bort, több vendéglátóhely pedig külön menüvel készül az eseményre.

A rendezők neves szakmai zsűri bevonásával versenyt hirdettek a jellegzetes magyar borokhoz társítható ételsorok megálmodására: a menüversenyt a soproni Vadászkürt étterem nyerte - közölte az esemény kommunikációjával megbízott cég az MTI-vel.

A soproni vendéglátóhely ebédre soproni babos-káposztás halászlét kínál 2009-es Jandl kékfrankos rozéval, főtételnek vargányás mangalicaszüzet 2008-as Luka soproni kékfrankossal, desszertnek pedig könnyű mandulás-barackos habos kockát 2006-os késői szüretelésű soproni zenittel.

Vacsorára első fogásként az étterem a kert összes zöldfűszerével készülő madárfészek-salátát álmodott meg házi füstölésű szarvasgombacsíkokkal és fehér szarvasgombaolajjal; mindehhez 2007-es Taschner Irsai Olivért pezsgőt kínál. Főételnek Fertő-parti fogasfilé kerül a tányérra mandulapalástban, olívaolajos-kapris burgonyapürével, ehhez tavalyi Ákos soproni királyleányka dukál.

Desszertnek bazsalikommal és epervelővel ízesített piskótát szervíroznak 2006-os kései szüretelésű Iváncsics zöldveltelini kíséretében.

Ebéd kategóriában második helyen végzett a Hotel Sopron, harmadik lett a fővárosi Vörös Postakocsi, míg vacsora kategóriában a második helyet a zsámbéki Nyárfás étterem szerezte meg a Vörös Postakocsi előtt.

A www.borszerda.hu oldalon az érdeklődők megtalálják valamennyi csatlakozó étterem nevét, a kínált speciális menüket és az árakat is. Az éttermek ugyanis vállalták, hogy a borszerdán pontosan ezen az áron lehet megrendelni a menüket.

A Főtaxi ezen a napon a 267-es kód bemondásával kedvezményes tarifával hozza s viszi a borszerdázókat, akár a város 30 kilométeres körzetében is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.