Rengeteg újdonság, milliónyi oldalon

Napról lapra: ma kezdődik a 81. Ünnepi Könyvhét

Mintegy négyszáz újdonsággal várják a kiadók a közönséget a ma kezdődő 81. Ünnepi Könyvhét és a 9. Gyermekkönyvnapok rendezvényén, amelyet Borbándi Gyula Széchenyi-díjas történész, író, a nyugati magyar irodalom egyik kiemelkedő alakja nyit meg a budapesti Vörösmarty téren.

2010.06.03 07:54MTI

A központi helyszín, a Vörösmarty tér mellett Budapesten idén is lesznek programok a Váci utcában, a Deák Ferenc utcában, új helyszínként pedig a Holokauszt Emlékközpont csatlakozik a mintegy 250 hazai és határon túli könyves céget felvonultató rendezvényhez.

A központi helyszínen 152 pavilont állítanak fel, és csak itt mintegy ezer dedikálást tartanak a könyvhét öt napja alatt.

A Vörösmarty téren rendezik meg szombaton a Könyvek éjszakáját is utcabállal és éjszakába nyúló programokkal.

Az ország nagyobb települései az idén is csatlakoztak a rendezvényhez, így könyvheti programokat tartanak összesen mintegy ötven városban, például Balatonfüreden, Győrött, Nagykanizsán, Zalaegerszegen vagy például Debrecenben is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.