Kovács Lázár és Kaszás Géza újra együtt főz

Videóval! Magyarország kedvenc ételei - Madártej, húsleves és töltött káposzta

A Magyarország Kedvenc Étele szavazás szervezői felkérték Kovács Lázárt és Kaszás Gézát, hogy készítsék el a győztes menüsort.

2010.05.28 13:04MTI

A Receptklub hangulatát idéző főzésről készült videók bárki számára elérhetők a netpincer.blog.hu-n, a www.netpincer.hu illetve a www.kovacslazar.hu oldalakon.

A kezdeményezés célja, hogy a kedvencek elkészítéséről készült videókkal népszerűsítsék a magyar gasztronómiát, és hogy minél többen, köztük minél több étterem készítse el ezeket a méltán kedvelt ételeket. Kovács Lázár és Kaszás Géza a kamerák előtt újra fakanalat ragadtak és közösen elkészítették: az Újházy tyúkhúslevest, a töltött káposztát és a madártejet.

Az év elején, a NetPincér.hu által kezdeményezett internetes szavazáson 77.000 adták le voksukat kedvenc ételükre. Az előszavazáson a rakott krumpli vezetett, de meglepő módon a szavazás végére a töltött káposzta lett a befutó. Az ételeket Lázár és Géza főzték meg, hogy a film nézői ne csak jóízűen fogyasztani, de elkészíteni is tudják a győztes finomságokat.

A desszertek közül a madártej került ki győztesen, amin Géza lepődött meg a legjobban. Az édesség eredetének bemutatásakor saját tapasztalatait, gyermekkori élményeit is megosztja a nézőkkel.

A forgatás remek hangulatban telt, s bár a két népszerű gasztro műsorvezető már egy ideje nem forgatott együtt, gyorsan felvették újra a fonalat és a tévénézők által kedvelt lendületes, humoros formában készítették el a menüt.

A főzési folyamat bemutatása mellett az ételek történetét is elmesélték. A forgatásra a Symbol 220 éves Pince Éttermében került sor, mely a nagyanyáink-korabeli konyha hangulatát idézi. Volt is szükség erre, hiszen az igazi magyaros ételek mellé egy magyaros, vidéki konyha dukál.

Kapcsolódó írások:

    Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

    Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

    Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.