"KONCERT 33" hangversenysorozat zárókoncertje

Midori hegedűestje a Művészetek Palotájában

világ egyik legkiválóbb hegedűművésze, Midori ad hangversenyt május 12-én, szerdán este fél 8 órakor a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

2010.05.10 16:16ma.hu

A nagy érdeklődéssel várt hangversenyen Beethoven közkedvelt „Tavaszi szonátája” mellett Janaček, Sallinen és R. Strauss művei hangzanak el.

Az esten közreműködik Charles Abramovic zongoraművész. Midori, a japán hegedűművésznő 1971-ben Oszakában született, s pályája 1982-ben kezdődött, amikor a közönség Zubin Mehtának a New York-i Filharmonikusok élén adott újévi koncertje szólistájaként először hallgatta az akkor 11 éves csodagyereket.

Azóta a nemzetközi zenei élet egyik legnagyobb sztárja, aki szólistaként és kamarazenészként egyaránt ünnepelt vendég a legrangosabb zenekaroknál, hangversenysorozatokban és fesztiválokon.

Fellépett többek között a New York-i és a Berlini Filharmonikusokkal, a Chicagói és a Londoni Szimfonikus Zenekarral, a Philadelphia-i Zenekarral, a BBC Szimfonikus Zenekarával, az Orchestre de Paris-val, olyan fontos zenei központokban hangversenyezett, mint Bécs, London, New York, Madrid és Párizs. Midori a Sony Classics exkluzív művésze: lemezei számtalan rangos díjat nyertek.

A hegedűművésznő Bronislav Huberman egykori hangszerén, egy 1734-ben készült Guarnerius del Gesu hangszeren játszik. Charles Abramovic is koncertezett a világ jelentős fesztiváljain, szólistaként és kamarazenészként egyaránt. Egyúttal jelentős zeneszerző, a Philadelphiai Zenekar 2004-ben mutatta be zongorára, vonósokra és timpanira írt versenyművét.

A május 12-ei hangversenyre ötven 6 és 18 év közötti fiatal 1-1 kísérővel kedvezményes áron (1.000 Ft/db) vásárolhat jegyeket. Bővebb információ a www.jakobikoncert.hu honlapon.

Jegyárak: 1800, 3600, 4800, 6000, 7200 Ft

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.