Envoy - A Peculiar Season a Merlinben

Budapesti gitárpop Kandech Evelynnel

Az Envoy 2006-ban alakult öttagú budapesti gitárpop-zenekar.

2010.05.06 07:40ma.hu

Az együttes 2010 tavaszán fejezte be A Peculiar Season című bemutatkozó nagylemezét, melyet élőben vett fel a budapesti Sound Master stúdióban Hidasi Barnabás hangmérnök közreműködésével. 

Az album a NarRator Records kiadásában jelenik meg, a rajta szereplő Sitting Here című dal rendszeresen hallható az MR2-Petőfi Rádióban. A lemez anyaga egyaránt merít a gitáralapú és elektronikus műfajokból, akárcsak az angolszász zenei kultúrából. 

A zenekar - mely olyan különféle stílusú előképeket tart példaértékűnek a maga számára, mint a Radiohead, a Massive Attack, a Depeche Mode, a House of Love vagy a Sonic Youth - nagyívű, lendületes és részletgazdag dalait a férfi és a női énekhang izgalmas párbeszédére, oda-vissza dinamikájára és a dúsan színezett gitárhangzásokra építi. 

Finom kontrasztok, kreatív, egyedi zenei megoldások teszik még harmonikusabbá a számokat. A végeredmény egy energikus, sokrétű anyag, mely garantálja a napsugarak adta szabadságérzetet. 

Az Envoy tagjai: Kandech Evelyne (ének), Kovács Gergely (gitár, ének), Kucsma Tamás (gitár), Tóth András (basszusgitár) és Váradi György (dob). 

Az együttes első, hétszámos demóját a megalakulás évében elkészítette; egyik dalából SKC jóvoltából remix készült, s megjelent a WAN2 magazin cd-mellékletén. 

A csapat azóta folyamatos szereplője a hazai klubéletnek, bemutatkozó koncertjét 2007 elején tartotta a budapesti Merlinben, ahol fellépését VJ-k és vonós hangszerek egészítették ki. A zenekar nagyobb koncertjein a vetítést, vizuális elemeket Six biztosítja. 

A zenekar 2010. május 15-én a Merlinben tartja lemezbemutató koncertjét a Supersonic, az eat me! és DJ Garpo társaságában. 

Web: www.myspace.com/envoyhu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.