Drága Termékenység

Van rá keret? Önt is várja egy ritka Munch!

Edvard Munch kevés, még magánkézben lévő festményeinek egyikét árverezi el május 4-én a Christie's aukciósház New Yorkban.

2010.04.12 15:05MTI

A norvég művész Termékenység című képe a becslések szerint 25-30 millió dollárt (4,9-5,85 milliárd forintot) ér. A festmény első tulajdonosa Max Linde német mecénás volt, aki segített Munchnek megalapozni németországi sikereit.

A kép 1918 óta többnyire skandináv gyűjteményekben szerepelt, de szerte Európában és Amerikában is láthatta a közönség kiállítások alkalmával. A Termékenység nagyméretű, 128-szor 158 centiméteres olajfestmény, amelyet Munch még pályafutása első éveiben, a XIX. század végén készített.

Ez az időszak különösen termékeny korszaka volt a festőnek. A képen vidéki öltözetet viselő pár látható egy fa alatt állva, a nő minden bizonnyal gyermeket vár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.