Megemlékezések, versmondó versenyek országszerte

Ma van a költészet napja

Ma van a költészet napja, ez alkalomból az ország számos településén tartanak megemlékezést, koszorúzást, versmondó versenyt, felolvasást.

2010.04.11 12:55MTI

A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon. Ezen a napon hagyományosan megkoszorúzzák a költő budapesti emléktábláját egykori lakóhelyén, a ferencvárosi Gát utca 3-ban. Galkó Balázs színművész 10 órától József Attila összes versét felolvassa a Gát utcai József Attila-emlékhely fedett, fűtött udvarán.

A Vígszínház társulata "játékos, gyermekien komoly" délelőttre invitálja a közönséget 11 órától, a művészek József Attila mellett más szerzők verseit is elmondják vagy eléneklik. Varjú Olga színművész és Balog Zsolt zongoraművész József Attila istenes verseiből tart előadóestet 17 órától a Bárka Színház Kávézójában, Vergődés Isten tenyerén címmel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.