Who is who kitüntetést kapott

Ruttka festményt Schwarzenegger és Clinton is őriz

Ruttka Ferenc festőművész újabb nemzetközi elismerést kapott. A világszerte ismert és elismert Who is who? nemzetközi tagozata a napokban a Who is Who? kitüntetés viselését adomyányozta a művésznek, amit nem sokan mondhatnak el magukról.

2008.02.26 13:13Ruttka Ildikó, ma.hu

Ruttka Ferenc a Who is Who? – Ki kicsoda? – nemzetközi szervezetének bécsi kirendeltségétől kapta a hírt, miszerint megkapta az engedélyt a Who is who kitüntetés viselésére, kiemelkedő teljesítményének megérdemelt elismeréseként. 

A Ralph Hübner jegyezte levél mellékleteként a magyar festőművész a kitüntetésen túl még külön igazolványt is kapott, ami a jogosultságot igazolja. Szóval nem egyszerű egy ilyen kitüntetés birtokába jutni, és mint a fentiekből kiderült, még igazolvány is kell hozzá.. 

Ruttka Ferenc méltán elismert nemzetközi hírű festőművész, hajdanán Csók István tanítványa volt a Képzőművészeti Főiskolán. Bejárta a világ nagy részét, sokáig dolgozott díszlettervezőként, itthon és Münchenben egyaránt, de jazzdobosként is komoly nevet szerzett magának. 

Képeit olyan hírességek birtokolják mint Walter Scheel, Willy Brandt, Margaret Thacher, Toni Blair, Helmut Kohl, Angela Merker, Franz Beckenbauer. De a tengeren túlon is akadtak-akadnak Ruttka-kép gyűjtők, mint Bill Clinton, George Bush, Neil Armstrong, Arnold Schwarzenegger, vagy Elizabeth Taylor

XVi.Benedek Pápa tulajdonában is van Ruttka festnény, hajdanán II.János Pál Pápa többet is magáénak mondhatott. 

A polihisztor művésznek 2001-ben megrendezett Los Angeles-i kiállításához az az ifjabb George Bush gratulált meleg hangú levélben, akinek édesapja ugyancsak Ruttka-kép tulajdonos évek óta. 

Ruttka Ferenc 2004-ben munkássága elismeréséért a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt-jét kapta, most pedig a Who is who kitüntetés büszke tulajdonosa lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.