Jótékonysági akció az Operettben

Abigél segít a rászoruló diákoknak

A Budapesti Operettszínház a 2007/2008-as évad második premierjeként a Thália Színházban 2008. március 27-én bemutatja Kocsák Tibor - Somogyi Szilárd - Miklós Tibor ABIGÉL című musicaljét. Ehhez kapcsolódik egy jótékony akció diákoknak.

2008.02.25 17:33ma.hu

A Budapesti Tavaszi Fesztivál díszbemutatója természetesen Szabó Magda azonos című regényének zenés színpadi adaptációja. Ehhez kapcsolódva a színház nagyszabású jótékonysági akciót indít diákoknak! 

A Budapesti Operettszínház évek, évadok óta jár a maga által kitaposott ösvényen, mely lassan-lassan főúttá szélesedik: igazi értékalapú, zenés népszínház, mely az operett-játszás megújítójaként a magyar kultúra nagykövete, valamint irodalmi, történelmi alapú és új magyar musicalek otthona. 

Ezúttal a magyar irodalom egyik legolvasottabb regényéből, Szabó Magda Abigéljéből készített musicalt Kocsák Tibor zeneszerző és Miklós Tibor dalszövegíró, akik már korábban, a Rock Színház idején vittek sikerre zenés műként olyan irodalmi remekeket, mint a Légy jó mindhalálig vagy az Anna Karenina. 

Az Abigél szövegkönyvét a színpadra állító fiatal rendező, Somogyi Szilárd írta. A színház, a bemutató előkészületei mellett, a regény szellemét megidézve, nagyszabású jótékonysági akciót indít 2008. február 25-én. A Budapesti Operettszínház a produkció alkotóival és szereplőivel, valamint az előadás támogatóival kulturális segítséget kíván nyújtani a rászoruló kis- és középiskolásoknak.



Az Abigélhez írott levélben tehát szerepelnie kell:
 
- a tanuló nevének, címének, korának és osztályának;
- az iskola nevének, amelyben jelenleg tanul;
- annak leírásának, hogy miért és miben „segíthet Abigél” (könyv, színház, múzeum-látogatás, koncert, tanszer, stb. – mindez maximum 200.000,- Ft értékű lehet);
- az Abigél című regényből írt minimum egy oldalas olvasónaplónak.
 
 
A jótékonysági akció 2008. március 31-éig tart.
 
A pályázatokat a produkció alkotóiból és szereplőiből álló zsűri bírálja majd el.
 
Tagjai:
 
Kerényi Miklós Gábor – a Budapesti Operettszínház igazgatója, a musical dramaturgja
Somogyi Szilárd – az Abigél egyik szerzője és rendezője
Tasi Géza – Szabó Magda jogainak képviselője
Udvaros Dorottya – színművész, az Abigél egyik főszereplője
Csonka András - színművész, az Abigél egyik főszereplője
 
A leveleket, pályázatokat az abigel@operett.hu e-mail címre várjuk 2008. március 31-éig!
 
A Budapesti Operettszínház természetesen nagy örömmel várja az akcióhoz kapcsolódni kívánó kulturális intézmények és támogatók felajánlásait is!

Kapcsolódó írások:

    Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

    Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

    Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.