330 ezren tekintették meg

Sikeres az első nagy Botticelli-tárlat Frankfurtban

Német nyelvterületen az első nagy Botticelli-kiállításnak ad otthont a frankfurti Städel Múzeum, ahol eddig már több mint 330 ezren tekintették meg az alkotásokat.

2010.02.25 14:05MTI

A november óta nyitva tartó tárlat a frankfurti kiállítóhely kétszáz éves történelmének eddigi legsikeresebb kiállítása. A Botticellitől és műhelyéből származó negyven festmény mellett további negyven, a firenzei festő kortársai által készített alkotást is bemutatnak vörös falak előtt a Städel Múzeum két emeletén.

Max Holbein, a múzeum igazgatója elmondta: Sandro Botticelli (1445-1510) halálának 500. évfordulója évében világossá válik, hogy olyan szép, ugyanakkor visszafogott női ikonokat alkotott, melyekkel máig befolyásolja még a reklámipart is. Holbein szerint Botticelli szépségideáljának ma Kate Moss modell és Uma Thurman színésznő felel meg leginkább. A vasárnap záruló kiállítás hatalmas sikerét jelzi, hogy minden nap hosszú - ahogy a frankfurtiak nevezik - "Botti-sor" alakul ki, amely a bejárattól a múzeumot körülölelve egészen a közeli utcáig nyúlik.

Az akár négy órán át is tartó várakozás kellemetlenségeinek csökkentése érdekében a szervezők szőlőcukrot, meleg teát osztanak a sorban állóknak.

A téli hideg enyhítésére még hősugárzókat is bevetettek. Az utolsó napokban meghosszabbított nyitva tartással áll az intézmény az olasz reneszánsz szerelmeseinek rendelkezésére: pénteken és szombaton éjfélig lesznek látogathatóak a termek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.