Pakson koncertezik a legendás együttes

Jethro Tull a 18. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon

Formálódik a 18. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál programja, az már biztos, hogy a nyári paksi zenei-gasztronómiai rendezvény vendége lesz a Jethro Tull együttes.

2010.02.06 10:42MTI

Gárdai György főszervező az MTI-nek beszámolt arról, hogy Paks ebben az évben július 1. és 4. között várja a bor, a gasztronómia és a zene szerelmeseit. "Támogatóinknak köszönhetően, akik a nehezedő gazdasági viszonyok között is segítő kezet nyújtanak, ez évben is több nagyszerű produkciót állíthatunk a közönség elé" - fogalmazott. Kifejtette: a dzsessztől a bluesig széles a skála, nemzetközileg elismert és magasan jegyzett előadókkal tárgyalnak és egyeztek már meg a szervezők.

Paksra várják az Amerikai Egyesült Államokból Popa Chubbyt, Angliából Roger Chapmant, valamint a csaknem 40 éves pályafutással büszkélkedő Jethro Tull együttest. Ian Anderson és csapata vasárnap, a zárónapon koncertezik a városban. A magyar előadók közül biztos fellépőnek ígérkezik a Benkó Dixieland Band és a Kormorán együttes, amely a hagyományos szombat délelőtti templomi koncerten is zenél. A dixieland műfaj megjelenése újdonság a fesztivál történetében.

A Gastroblueshoz hagyományosan hozzátartozik a borbarát találkozó, amelyen a történelmi borvidékek borászai személyesen mutatják be nedűiket. Az előző évekhez hasonlóan határon túli magyar borászokat is várnak. Idén egy különleges látványkonyhát állítanak majd fel a Gastroblues Fesztiválon.

Panyik Imre Paks szlovákiai testvérvárosából, Galántáról hozza a különleges szerkezetet, amelyhez két tradicionális kemence is tartozik. A paksi Gastroblues fesztivál a pécsi Európa Kulturális Fővárosa programsorozat része.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.