Don Cheadle és Will Ferrell keményen berúgtak

Részeg történelem vitte a pálmát a Sundance-en

A Drunk History (Részeg történelem), Jeremy Konner és Derek Waters alkotása nyerte a legendás Sundance Filmfesztivál rövidfilmes zsűrijének díját. A nemzetközi mezőnyben egy új-zélandi film aratott győzelmet.

2010.01.29 10:57MTI

A rövidfilmes zsűri csütörtökön hozta nyilvánosságra döntését. A díjakat szombaton, a független filmfesztivál díjátadó ceremóniáján kapják meg a nyertesek - számolt be róla a THR.com. Konner és Waters filmje a szinopszis szerint március 22-én játszódik, amikor a főhős, Jen Kirkman két üveg bor benyakalása után egy történelmi eseményről kezd elmélkedni.

A főbb szerepekben Don Cheadle és Will Ferrell jelenik meg. A nemzetközi rövidfilm-kategória díját az új-zélandi The Six Dollar Fifty Man (A hat dollár ötvenes ember) kapja.

Mark Albiston és Louis Sutherland munkája a nyolcéves Andyről mesél, aki szuperhősös álomvilágából kiszakadva játszótéri kötözködőkkel kerül szembe.

A zsűriben idén Sterlin Harjo forgatókönyvíró-rendező, Brent Hoff, a Wholphin DVD-magazin társalapító szerkesztője és Christine Vachon producer foglalt helyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.